Fløya gikk på nok et tap i dag med 2-3 mot Kongsvinger, og det ser bekmørkt ut for de grønnkledde i bunnen av 1.-divisjon. Selv om det kun er 6 poeng opp til trygg grunn, så ligger lyset i tunnelen milevis unna. For Fløya står med null poeng på de fire siste, og har nesten allerede sagt takk og farvel til toppfotballen. Nå sender dagens tomålsscorer, Reidun Nilsen blikk til de unge spilerne i Fløya-laget.

– Jeg ser at det ikke ville gått uten oss erfarne og rutinerte spillere, fordi vi har vært i nærheten av noe de to siste kampene. Det som er skuffende er at de unge spillerne ikke er med og står fram med oss, men bare hviler seg på at vi skal klare å løfte de fram, sier en skuffet Reidun Nilsen.

– Er det dårlig holdning blant de unge spillerne?

– Ja, jeg synes det. Det blir for spinkelt det som skjer.

Fløya-kaptein Sara Johansen vil ikke ta noen sitt parti i saken.

– Jeg synes det er unødvendig av Reidun å si, men jeg er ikke direkte uenig i det hun sier. Mange av de unge spillerne på laget kunne tatt mer tak under kampene, sier Johansen.

Alle bør ta tak

For ved treningene til Fløya kan kapteinen rapportere om at unge spillerne leverer like mye som de rutinerte.

– Jeg merker ingen forskjell på treningene om de rutinerte og eldre spillerne er med eller ikke. sier Johansen.

Nilsen mener det også blir spennende å se hvem som blir med ned en divisjon.

– Jeg flytter til Harstad etter sesongen er over, så jeg blir ikke med ned. Da får vi virkelig se hvem som har hjertet i Fløya eller ikke, sier Nilsen.

Lyst å gi opp

Fløya-trener Roger Nilsen er på kanten til å gi opp å berge plassen.

– Når man har marginene imot så mye som vi har, så ser jeg at det her blir uhyre vanskelig, bortimot umulig. Jeg blir oppgitt, sier Fløya-trener Roger Nilsen om situasjonen.

Johansen er en av lagets viktigste spillere, men vil ikke si noe om hun blir med videre om det blir 2.-divisjon neste sesong.

– Jeg er veldig glad i Fløya, og hvis vi rykker ned kan vi starte litt på nytt og de unge kan få lettere kamper på seg, sier Johansen.