Han har lagt ned titusenvis av timer som fotball- og brytetrener. Nå kan han bli kåret til årets norske trenerforbilde.

- Jeg er stolt og beæret over nominasjonen, sier Ellingsen.

Det er alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL som står bak det hele. Kåringen har Norges Fotballforbund, Håndballforbund, Svømmeforbund og Kampsportforbund som samarbeidspartnere, og ambassadører som Morten Gamst Pedersen, håndballspiller Karoline Dyhre Breivang og boksestjerne Cecilia Brækhus.

- Han er en fantastisk trener. Hvis han vinner er det virkelig fortjent, sier Silje Olsen (17) i Tromsø Bryteklubb, som har nominert treneren sin.

- En livsstil

I skrivende stund ligger Ellingsen godt an til å komme blant de 12 finalistene. 53-åringen fra Kvaløya har lagt ned et lite livsverk i trenergjerningen.

Siden begynnelsen av 1990-tallet har han holdt på som trener, både for Tromsø Bryteklubb og for Kvaløya SK. Til sammen på opptil 20 timer i uka.

- Brytetrening kan det være fem dager i uka. Ofte blir det to-tre timer der, før det bærer rett videre på halvannen time med fotballen. Det har blitt en livsstil, sier Odd-Steinar Ellingsen.

Hans egne døtre har flyttet fra byen uten at engasjementet har opphørt. Men nå har datteren Linn Ida flyttet hjem og gjort comeback som keeper på Kvaløyas damelag. Uansett egne barn eller ikke, regner Odd-Steinar Ellingsen med å fortsette å bruke det meste av fritiden sin som trener.

- Er man bitt av basillen, så er man bitt. Jeg har prøvd å være et par, tre uker uten trening og da går jeg på veggene, legger han til.

Ellingsen beskrives i nominasjonen som "engasjerende, kunnskapsrik og oppmerksom".

- Hver eneste nye utøver er et individ som man må se hvordan man skal utvikle og få til å trives, sier han.

- Utrolig energi

Også i Kvaløya SK er man stolte over at treneren er nominert.

- Han har utrolig mye energi, er aldri sur og kan veldig mye, skryter Jill Strøm, som er med i trenerteamet til Kvaløyas damelag sammen med Ellingsen.

-  Jeg tror det er gleden av å holde på med det som driver han. Han har oppriktig glede av å holde på, sier hun.