Denne helgen kjører 22-åringen sammen med 35 andre bilcross-førere fra Nord-Norge for seieren i Mesterskap Nord - nordnorsk mesterskap - i bilcross på Ramfjordmoen.

Mortensen har hatt en kanonsesong med fire finaler tidligere i år, og i vårens stevne på Ramfjordmoen gikk han helt til topps etter å ha gått hele veien fra D-heatet til seier i A-heatet i finalekjøringen.

- Jeg blir stadig bedre bak rattet og jeg har fått bilen slik jeg vil ha den. Dessuten har jeg et godt støtteapparat rundt med i form av mamma, pappa og kjæresten min, forklarer 22-åringen om den gode kjøringen.

- Dårlige odds

Men de gode resultatene gir også utfordringer. I bilcross er nemlig reglene slik at hvem som helst kan by på bilen din med en øvre grense på 9.000 kroner. Og da må man selge - eller kvittere med et egenbud. Hvis man gjør sistnevnte, avgjøres det hele ved loddtrekning.

På stevne i Harstad sist helg var det noen som kastet sine øyne på Mortensens Volvo 240, som han har kjørt i fire år. Den villige kjøperen la inn fem bud for bilen, mens Mortensen selv la inn to egenbud. Det er en avgift på 370 kroner per bud.

Dermed ble det loddtrekning.

- Det var dårlige odds med to lodd mot fem, men det gikk heldigvis bra, sier Mortensen - som altså vant loddtrekningen om sin egen bilen.

Dersom han hadde mistet bilen, hadde gode bilcross-venner i Harstad sagt fra at han kunne få låne bil til helgens stevne. Det slipper heldigvis tromsømannen å tenke på i denne omgang.

Og det mener han styrker sjansene til å slåss om seieren på helgens stevne.

- Jeg har fått den slik jeg vil ha den med tanke på dempere, vektfordeling og motor. Jeg kjenner bilen ganske bra og vet hvordan den går når jeg svinger hit og dit.

Tøff konkurranse

Men Mats Mortensen regner med at kampen om å vinne Mesterskap Nord på Ramfjordmoen lørdag vil bli tøff.

- Truls Johnsen (klubbkamerat i NMK Tromsø, journ.anm.) er flink fra før og har god bil. Også Neander Jakobsen NAF Tromsø kan bli farlig, mens jeg ser at Tommy Simonsen fra NMK Dyrøy har også ambisjoner om å gå helt til topps, sier han.

- Hvis du kommer det kanskje nye bud på bilen din?

- Det spøker nok for det hvis jeg gjør det bra og bilen er i orden, erkjenner Mats Mortensen.

Cirka 60 bilførere deltar på helgens bil- og rallycross-stevne på Ramfjordmoen, men bare 35 er altså kvalifisert til å konkurrere i Mesterskap Nord.