Gard Myhr, Eirik Silsand Gerhardsen og Rasmus Odland Kvamme er alle skiskyttere i Tromsø skiskytterlag. Søndag sto de på startstreken under Kvaløya trippel.

Ekstremt

En knallhard løype startet med rulleski fra Håkøya til Eidkjosen, før ferden gikk videre til skistadion på sykkel. Etter ti runder på sykkelsetet gjensto siste etappe: løping opp til Rødtinden.

– Det er ekstremt hardt. Man har bare lyst til å spy og har blodsmak i munnen. Det er ikke så deilig, sier Gard Myhr.

Men det harde strevet lønnet seg. Han kom først i mål, to sekunder foran lagkamerat Kvamme.

– Det ble en skikkelig kamp. Jeg kjempet så hardt jeg kunne for å ta ham igjen, men jeg var så stiv i beina. Det holdt akkurat ikke, depper han.

Proffdrømmen

Forhåpentligvis skal den knallharde innsatsen gi enda bedre resultater etter hvert.

– Målet er å bli proff, sier Myhr.

Da hjelper det å ha gode lagkamerater. Den treningsvillige trioen presser hverandre på hver eneste samling og i hver konkurranse.

– Vi er tre lagkamerater som gjør hverandre bedre. Det er forskjellig nivå på oss i forskjellige øvelser, så vi hjelper hverandre. Det kommer an på hvem som er i form, også hjelper vi hverandre, sier Eirik Silsand Gerhardsen, som kom i mål som nummer tre på Rødtinden.

Løpsleder Pål Jacobsen mener trioen vil ha enormt utbytte av løpet senere i karrieren.

– Foruten faktumet at det er morsomt bidrar dette til å gjøre utøverne mer komplette. Det er god trening i en knallhard løype. Det er fysisk krevende og stiller krav til løpernes ferdigheter, sier Jacobsen.

– De vil ha meget godt utbytte av dette senere i karrieren, sier han.

– Dette gir oss bedre kondis og styrke. Det blir viktig, sier Myhr.

Uheldige Strømholt

Raskest av samtlige var Martin Mikkelsen fra Team Nord-Norge. Rune Strømholt kom på 3. plass, men han hadde ikke akkurat hellet med seg.

– Jeg ødela rulleskia, så den gikk ikke så mye fremover. I tillegg er jeg elendig til å sykle. Men det er god trening, sier han med et smil.

– Jeg var bra langt nede i kjelleren hele veien, sier han.

Dessverre var ikke konkurransen på Kvaløya den hardeste.

Pål Jacobsen fortvilet over den lave påmeldingen.

– Dette er god trening. Både terrengsykling, løping og rulleski er viktig trening. I tillegg presser du deg hardere i konkurranse.

– Er slike konkurranser blitt mindre populære?

– Nei, det har det ikke.