MJØNDALEN: Tor Martin Miennas 2-1-mål fire minutter før full tid gjør at TUILs håp om videre eksistens i 1.-divisjon lever i beste velgående.

Selv om det fortsatt er syv poeng opp mener gårsdagens seierherrer at det var viktig å kjenne på seiersfølelsen igjen.

– Det var deilig å dusje litt sammen og gå naken rundt og kjenne på seiersfølelsen, sier matchvinner Mienna til iTromsø.

Utur

Det så lenge ut til å bli en ny stang-ut-kamp da Vegard Lysvoll traff tverrliggeren der Erik Midtgarden traff nettmaskene.

– De fortjente det målet, men guttene gjør en formidabel innsats i dag, skryter trener Gaute Helstrup.

I Buskerud viste Helstrup ”coaching i verdensklasse”. Med seks minutter igjen på klokka satte han inn Øyvind Garfjell. Minuttet senere var det Tor Martin Miennas tur til å entre banen.

Et drøyt minutt senere var 2–1 et faktum.

– Nå er vi selvfølgelig fornøyde, sier Gaute Helstrup med et smil.

Blødde for drakta

Eirik Bertheussen var på mange måter et symbol på at trenden nå er oppadgående.

– Vi kaster oss ned og jobber knallhardt. Jeg blokkerte syv-åtte skudd av å kaste meg ned. Der vi tidligere sto med lua i hånda jobber vi nå knallhardt.

Seieren kostet dyrt. Bertheussen og stoppermakker Ole Talberg pådro seg gule kort, og er suspenderte når ”Dalingan” skal ut i ny krig – mot Sandefjord hjemme på TUIL Arena på søndag.

– Den beste kampen vi har gjort i år sjansemessig var borte mot Sandefjord. Vi har vist at vi kan hevde oss mot de aller beste, sier Bertheussen.

Med tap hadde det vært ti poeng opp. Selv om det fortsatt ser mørkt ut for 1.-divisjonsspill neste år har TUIL-spillerne fått blod på tann.

– Nå har guttene fått selvtillit igjen, og det hjelper på i den situasjonen vi er i. Vi kan slå alle, sier Tor Martin Mienna.

– Guttene har stått på og gitt alt på hver eneste trening selv om vi har levert svake resultater. Nå skal vi ha en ny, god treningsuke, sier Helstrup.

– Er dette starten på et høst-eventyr?

– Gjerne for meg.