I kveld spiller TIL mot Hødd på Alfheim. Med seier kan "Gutan" få en luke syv poeng ned til Mjøndalen - takket være "Dalingans" seier i Buskerud i går.

- Det er først og fremst gledelig at TUIL hjelper seg selv. Så er vi en slenger med på akkurat det. Vi gleder oss over TUIL og målsettingen om å berge plassen. På den måten var jeg veldig TUIL-supporter i går, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

- Viktig for Tromsø-fotballen

TUIL ligger fortsatt utsatt til for nedrykk med syv poeng opp til trygg grunn. Men Nilsen håper og tror at naboene på fastlandssiden av byen har fått den nødvendige troen etter seieren mot topplaget.

- Jeg vet hvor viktig det er for spillerne og trenerne der at de oppnår det målet. De har skjønt at det er fullt mulig å slå hvem som helst i ligaen og tar hver oppgave som en cupfinale for dem. Det var tydelig at de gjorde i går. Det var en gledelig dag for tromsøfotballen, sier Nilsen.

- Det ser bra ut for dere også med seier i kveld?

- Det kan vi diskutere etter kampen når det eventuelt skjer. Men vi har gode muligheter til tre poeng, sier Nilsen.

"JJ" i troppen

Det har stort sett gått spillere årlig mellom TIL og TUIL de siste 20 årene, og i år hentet TIL Jonas Johansen på overgangsvinduets siste dag i mars. Han har blitt en "hit" på Alfheim og har scoret ni seriemål. I kveld er han tilbake i spill etter en kneskade.

-  Jonas er i troppen og aktuell for å spille i dag, sier TIL-treneren.

Zdenek Ondrasek og Kent-Are Antonsen soner karantene til kampen, men ellers er TIL fulltallige.

Ligger i klubbens historie

Som de aller fleste i fotball-Norge husker, så vant Hødd sensasjonelt cupfinalen mot TIL i 2012.

Steinar Nilsen skjuler ikke at det fortsatt er litt ekstra spesielt å møte Hødd, selv om TIL i vår vant bortekampen mot Hødd 2-0.

- Vi håper at publikum kommer og vil ta nok en revansje med tanke på den biten der. Ingen av oss i (trenerteamet journ.anm.) var tilstede på det som skjedde der. Men det ligger i klubbens historie. Det gjør ingenting om man er ekstra skjerpet i forhold til det. En del av spillerne våre var med den gang. De er sikkert interessert i å ta vare på muligheten i dag, sier Steinar Nilsen.