Fløya og Ishavsbyen møtes for tredje gang denne sesongen. I de to første møtene vant Fløya komfortabelt med 6-0 og 3-0, men Fløyas trener Tore Rismo tror på en tøffere kamp denne gangen.

– Jeg forventer at vi har ballen mye, men det blir nok en hard kamp. Ishavsbyen har fått en oppsving i høst og virker sterkere enn sist vi møtte dem. Samtidig så er vi favoritter og skal vinne. Jeg blir skuffet hvis vi ikke tar tre poeng, sier Rismo.

Avhengig av hjelp

Fløya spilte 1-1 borte mot opprykkskonkurrent Senja sist, og er ett poeng bak fire runder før slutt. Dermed vil det være kamp hele veien inn og Rismo utelukker ikke at fire seire holder til opprykk.

– Vi er avhengige av hjelp, og selv om det ikke er optimalt har vi muligheter. Vi får bare vinne våre kamper og legge press på Senja, sier Rismo.Les også: Rydeng reddet Fløya

Fra sist kamp mangler Fløya Martin Indal Andersen som soner karantene og Kristian Edøy Hanssen som har pådratt seg en liten skade.

– Vi har en bred tropp med god konkurranse på alle plasser, så vi stiller uansett et slagkraftig lag, sier trener Rismo.

Uten press

Med forrige helgs 4-2-seier mot Sørøy Glimt sikret Ishavsbyen i praksis plassen, og spillende trener Martin Joakim Nilsen tror ”Byen” kan dra fordel av å spille uten press på Fløyabanen fredag kveld.

– Fløya har mange gode spillere og er normalt sett et par hakk bedre enn oss, men nå har de mye press på seg. De er helt avhengige av å ta tre poeng, og det tror jeg er en fordel for oss. Vi skal i hvert fall gå på banen for å gjøre vårt beste med maks innsats, forteller spillende trener Nilsen som ikke har noen favoritt i opprykksduellen.Les også: – Man må vise kjærlighet til familien

– Jeg har spilt på Fløya før og kjenner mange der. De fortjener vel å få et opprykk snart, for de har vært nære flere ganger. Samtidig så har jeg kompiser på Senja og, så det blir egentlig det samme for meg hvem som vinner serien og rykker opp.

Ishavsbyen mangler Martin Berg Johnsen med karantene, men stiller ellers fulltallig.

– Det har vært litt sykdom i gruppa denne uka, men alle skal være klare igjen til i morgen, sier spillende trener Nilsen.

Her setter Ishavsbyens Martin Joakim Nilsen inn 3-1-målet mot Sørøy Glimt forrige helg. Foto: Robin Andersen