Fredags ettermiddag kom den noe overraskende beskjeden om at John Werner Larsen (54) blir ny daglig leder i Tromsø Storm.

– Det er ingen hemmelighet at Tromsø Storm har slitt økonomisk i en lengre periode. Vi har lenge følt at vi har stått ved et veiskille der vi enten måtte bygge på nytt eller satse for å utnytte potensialet basketballen har i Tromsø og i landsdelen. Derfor er vi utrolig takknemlig for at vi nå har fått med oss John Werner Larsen på laget, sier styreleder i Tromsø Storm, Kurt Figenschau, og utdyper.

– John Werner har et stort nettverk og har i mange år gjort en meget god jobb for TIL. Når muligheten nå bydde seg, er jeg veldig glad for at vi har fått dette til, sier Figenschau.

Må jobbe inn egen lønn

John Werner Larsen presiserer at han kjenner svært lite til sporten basketball.

– Jeg måtte søke på internett for å se hvor mange spillere det er på banen, sier Larsen spøkefullt, før han mer alvorlig legger til.

– Det å drive en idrettsklubb er nesten det samme i mitt hode. Utfordringene er like. Jeg ble trigget av det uforløste potensialet jeg mener at Tromsø Storm har. De er en klubb i Norgestoppen, har mange tilskuere og et fantastisk arrangement, sier John Werner Larsen entusiastisk.

Samtidig byr han neppe en dyr mann for Storm.

– Når får vi inn en mann til på lønningslista, i første omgang ut året, men med opsjon på 2015, 2016 og 2017-sesongen, hvis dette fungerer for begge parter. Vi har spilt med åpne kort og John Werner må jobbe inn sin egen lønn, sier Figenschau.

Skal øke budsjettet

Tromsø Storm har i år et budsjett på to millioner kroner.

Det håper og regner Larsen med at de skal klare å øke.

– Jeg trodde klubben drev for fire-fem ganger så stor beløp, så det er en utfordrende situasjon, det er det. Det er ingen hemmelighet heller at jeg håper og tror vi skal klare å øke det.

I år skal han primært jobbe inn mot marked og næringslivet.

På nyåret er planen at Larsen skal ta seg av mer administrative oppgaver i klubben.

– Da kommer jeg til å ha flere daglig leder oppgaver også. Jeg gleder meg som en unge til å ta fatt, sier Larsen, som så å si kommer til Tromsø Storm, etter syv år i TIL og 20 år i Mack før den tid.

Satser i landsdelen

Figenschau håper også at Larsen skal bli en viktig brikke i å få opp interessen for basketball i hele Nord-Norge.

– Vi kommer til å jobbe mot miljøer i landsdelen. Vi håper det skal komme opp klubber som Harstad, som lenge har vært borte fra kartet, men også fra Finnmark. Det hadde vært fantastisk å få til en klubb derfra, sier Figenschau.

– Du ser TIL som har hentet talenter fra Finnmark, som ikke har hatt lag i toppdivisjonen, over mange år. Får du til miljøer og klubber, gjør det noe med interessen og for klubben som er i eliten, er det som å gi vann til egne blomster, sier John Werner Larsen, ny daglig leder i Tromsø Storm.

SKIFTER BEITE: John Werner Larsen som var arena- og arrangementssjef i TIL fram til sommeren, blir daglig leder i basketklubben Tromsø Storm. her sammen med Storms styreleder Kurt Figenschau. Foto: Tobias Stein Eilertsen