Fredag kveld slo grønntrøyene til med 3-0-seier hjemme mot Ishavsbyen.

– Det var en bra gjennomkjøring og en solid kamp av oss. Vi gjør det vi kan og legger press på Senja. Vi kommer til å jobbe steinhardt for å vinne alle våre kommer, så får vi ta opptelling når sesongen er slutt. Drømmen om opprykk lever i beste velgående og dette blir spenning til siste slutt, sier tomålsscorer Isak Furu Krogstad til iTromsø.

15 totalt

Furu Krogstad vartet opp med en perlescoring på et frispark fra 25 meters hold like før hvilen.

I starten av 2. omgang var han sikker fra 11 meters merket og er nå oppe i 15 mål totalt.

– Jeg er godt fornøyd med det. Det er en fantastisk gjeng jeg spiller med og jeg stortrives i Fløya, sier 21-åringen.

I sommer var han ønsket av 1.-divisjonsklubben TUIL.

Da takket han nei, fordi han ville sikre et historisk opprykk med Fløya, som i skrivende stund ligger to poeng foran FK Senja med en kamp mindre spilt.

– Vi satser på at Bjørnevatn slår til på søndag, sier Furu Krogstad med glimt i øyet.

Fløya vant som kjent 12-0 hjemme mot Bjørnevatn for to helger siden og spilte 1-1 i ”seriefinalen” mot FK Senja sist helg.

– Vi har begge tøffe bortekamper mot Kirkenes. Vi allerede neste helg, så det gjelder bare å rette fokus mot den kampen der, sier Fløya-spissen.

Usikker fremtid

Men Krogstad vet ikke hvor han spiller fotball neste sesong, uansett om det blir 3. eller 2. divisjon for Fløya.

– Jeg elsker å spille fotball, så vi får bare se. jeg har ikke tenkt noe på det.

Det har heller ikke Fløya-trener Tore Rismo.

– Akkurat nå vet jeg ikke. Det blir opptelling for min del etter sesongen, sier Rismo, som var godt fornøyd med seieren.

– Vi leverer bunnsolid i 2. omgang mot et lag som har blitt mye bedre utover sesongen. Selv om det ble en slitekamp, gjorde vi jobben og det er alt vi kan gjøre. Det er selvfølgelig litt kjedelig at vi ikke har det i våre hender lenger, men opprykksdrømmen lever, sier Rismo, som ikke er i tvil om hvor godt laget hans er.

– Vi har seks-syv spillere som kunne spilt fast i 2. divisjon og jeg er helt sikker på at både vi og FK Senja hadde berget plassen i årets 2. divisjon.

Han er ikke redd for å miste sentrale spillere, skulle de ikke greie opprykket.

– Vi er ikke avhengig av enkeltspillere. Vi har et godt renommé og er en seriøs klubb som driver veldig bra. Utfordringene våre er på ressurser og det å få til en bredere satsing, så det må vi se på, sier Rismo.

KAMPFAKTA

Isak Furu Krogstad scoret sitt 14. og 15. seriemål for sesongen da Fløya holdt liv i opprykksdrømmen.