En knapp kilometer fra hverandre befant det det seg to arrangementer av svært stor størrelse. Håndballturneringen Bravo Høstcup holdt til i Tromsdalshallen mens TUIL-kunsten fant sted ved TUIL Arena. Begge steder var det både folksomt og veldig god stemning blant deltagerne.

– Det har vært kjempebra og veldig artig å møte andre lag fra andre steder, sier Bravo-spiller Isak Sokki (14).

– Det er greit for å få god oppvarming før håndballsesongen starter, sier Vinjar Emil Madsen.

På fotballbanen var det ikke noe dårligere liv og røre enn i hallen.

– Det er kjempeartig å spille fotball, sier TUIL-jentene Rikke Jørgensen, Sara Linnea Nilsen, Karen Sofie Nerdal, Kornelia Haugen pg Celine Alise Ringstad Rossvoll.

Hva er best?

Selv om begge stedene inneholdt mye moro, så er det nærliggende å spørre seg: hva er best av fotball og håndball?

– Det er artigere å spille håndball, fordi det går mye fortere og man spiller det innendørs, så slipper man å fryse, mener Ingrid Mortensen (13).

– Selvfølgelig er håndball best. Håndball er mer lagspill enn fotball, fastslår Markus Fossheim (14).

Ikke overraskende var det stikk motsatte meninger på TUIL Arena.

– Det er mye kulere å spille fotball, og hvis man blir skikkelig god kan man tjene masse penger, sier Håkon Pettersen(12).

Gjerne hatt med alle

Begge idrettene er store idretter i ”Nordens Paris”, men det er nok hakket mer populært å sparke en ball enn å kaste den.

– På Kvaløya så har vi ikke mulighet til å spille håndball. Noen driver med svømming og basket - resten spiller fotball, sier Håkon.

Akkurat det er en problemstilling Bravo og Tromsø HK er fullstendig klar over.

– Vi erkjenner at håndballen er mest populært her i Tromsø og Tromsdalen. Vi skulle gjerne hatt andre bydeler med på laget, men det blir vanskelig når det er så få haller, sier sportslig leder i Bravo, Barbro Johansen.

Men Høstcupen har med seg mange lag fra mange distrikter.

– Lenvik har med lag i år for første gang, og det har vi fått til gjennom et samarbeid med Sparebank Nord-Norge og Bravo. Det er viktig å få alle i distriktet med, sier Johansen.