Damelaget til Bravo vant alle sine fire kamper under den årlige turneringen Tjyvstarten i regi av Harstad HK.

Bravo hadde få problemer med å vinne alle sine kamper og slo TSI, Kiruna, Harstad og Harstad 2 med en samlet målscore på 114-59.

I ”finalen” ble Harstad slått 20-15.

– Det var en veldig god helg for oss. Vi har spilt få kamper til nå, så det var godt og få alle spillerne i gang. Jeg forsøkte å gi jevnt over lik spilletid til alle sammen, slik at de fikk vise hva de er gode for, sier Bravo-trener Marie Gerbron til iTromsø.

– Seier er bonus

Junkeren regnes som en Bravos tøffeste utfordrere til seriegullet.

I helgen hadde de god kontroll på Harstad, som også er ansett for å være et av topplagene i 2.-divisjon i år.

– Hvis vi vinner serien i år, så er det en bonus. Vi skal selvfølgelig gjøre vårt aller beste. Vi har et bra lag, men et ungt lag og jeg kjenner ikke de andre lagene så godt, forklarer Gerbron og utdyper.

– Jeg så en del kamper i fjor, men langt ifra alle og jeg har ikke helt oversikt over hvem de andre lagene har lengre, men vi håper og kjempe i toppen og vinne og forsøke oss i kvalik, sier Gerbron.

Spiller neppe selv

Marie Gerbron var en meget sentral spiller for Bravo, men utelukker at hun kommer til å spille førstkommende lørdag i serieåpningen hjemme mot Bossekop.

– Det tar mye tid med jobb, baby og det å være hovedtrener, så skal jeg spille i år, må jeg først finne tid til å trene meg opp igjen. Jeg kommer i hvert fall ikke til å spille i helgen, så får vi se utover i sesongen om det blir aktuelt, sier den franske treneren.

Savner Moe

Bravo har mistet flere spillere fra fjorårssesongen.

Sandra Rydningen og Isa Helene Sørnes har gitt seg, mens det største tapet nok er Carina Moe, som var en meget sentral spiller i mange år.

– Det er synd at Carina ikke er med lenger. Det er et savn, helt klart. Men det er vanskelig å snakke om spillere som ikke er her. Vi har et ungt lag med mange spillere på vei opp og fremover. Jeg synes det var mange spillere som viste gode takter i helgen, så vi ser fram til seriestart.

Og mot Bossekop er de soleklare favoritter.

– Vi er nok det, ja. Jeg håper og tror vi vinner den kampen, sier Gerbron.

I helgen møtes også TSI og TSI 2, mens THK tar imot Bossekop på søndag.

Herrelaget til Bravo møter Bossekop sitt herrelaget på lørdag, mens TSI sitt herrelag møter finnmarkslaget dagen etterpå.