Fløya ligger desidert sist i 1.-divisjon og sjansen er stor for at grønntrøyene rykker ned. Men kapteinen og Fløyas beste spiller har ikke tenkt til å forsvinne med det første. Sara Johansen snakker om ”vi i Fløya” også til neste sesong.

– Om vi skulle rykke ned, håper jeg vi klarer å rykke rett opp igjen. Kanskje kan vi ha godt av et år i 2.-divisjon og begynne å vinne kamper igjen. Vi kan få en ordentlig sesongoppkjøring, noe som vi ikke hadde foran årets sesong, sier Johansen.

– Jeg er veldig usikker, men tror nok at jeg blir i Fløya, Jeg har lyst til å spille fotball og bo i Tromsø sammen med familien min, legger hun til.

Solide ressurser

Hun har sett en rekke rutinerte og gode lagvenninner forsvinne sørover eller legge opp i løpet av sin tid i Fløya. I en alder av 19 år er hun plutselig en av de mest rutinerte i laget. Nå ønsker hun å være med å bygge noe opp igjen, sammen med de andre spillerne og trener Roger Nilsen.

– Vi er ”svinheldig” som har fått Roger som trener. Jeg vil ikke være som mange av de andre som har flyttet til Oslo. Jeg har stor tro på at vi kan bli god også her. Vi har treningsressursene her med Fløyahallen og egen bane. Det er ikke mange klubber som har det. I tillegg har vi mange bra trenere, sier Johansen.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her!

Trener Roger Nilsen synes det vil være et klokt valg av Sara å bli i Fløya.

– Det er flott å høre at hun tenker fremtidsrettet og fornuftig, om det skulle bli det scenarioet at vi rykker ned. Det er et godt signal, absolutt, sier Nilsen.

Treneren håper de fleste blir med videre etter årets sesong.

– Jeg regner med at de fleste tenker slik som Sara og ser at vi har et godt sportslig tilbud, slik at de kan utvikle seg videre. Det må telle litt for jentene. Om de følger treningsopplegget, tror jeg det skal bli et veldig godt tilbud, sier Nilsen.

– TUIL trenger ni eller ti poeng

Johansen har vært en gjenganger på aldersbestemte landslag i flere år.

– Jeg har lyst til å spille mer på landslag. Jeg synes det har vært veldig artig. Etter at jeg var med på EM i sommer, informerte ledelsen at det neste steget var U23, og det er lang vei dit. Det kan ta flere år til man er med igjen, slår 19-åringen fast.

Må vinne

Søndag tar Fløya imot Kapuanger på Fløyabanen. Det er en kamp som må vinnes, dersom grønntrøyene skal ha sjanse til å berge plassen i divisjonen. Foran kampen ligger Fløya sist på tabellen med åtte poeng. Kaupanger er to poeng foran, med en kamp mer spilt. Det er ni poeng opp til Fart på trygg grunn. Fem kamper gjenstår.

– Det er ikke umulig ennå, men vi er nødt til å vinne søndagens kamp, sier Johansen.

Her er jenteløftet

Av de gjenstående kampene ser hjemmekampen mot Sandviken vanskeligst ut. Bergenserne har tatt 55 av 57 poeng i årets 1.-divisjon.

– I tillegg til at vi må vinne, er vi avhengig av at de foran taper sine kamper. Sandviken er gode, men har allerede rykket opp og har kanskje ikke så mye å spille for når de møter oss. Det er mulig å ta alle poengene, sier en Sara Johansen optimistisk.

Roger Nilsen peker og dirigerer på treningen. Foto: Øyvind Sivertsen