I kveld ble Oslos drøm om et vinter-OL i 2022 knust.

For seks år siden var det i Tromsø taperne satt.

- Det er ingen skadefryd i kveld. Men jeg er utrolig stolt av å være en Høyre-politiker i kveld og stolt av å ha kollegaer som er stolt og fornuftig, sier Anne Berit Figenschau, som i dag er finansbyråd for Høyre i Tromsø.

- Man har sett på dette med fairplay og lyttet til folkets vilje i denne situasjonen. Det synes jeg er kjempebra, fortsetter hun.

- Føler med dem

Robert Greiner er en annen som jobbet i Tromsø-OLs organisasjon. I kveld twitret han en sympatimelding til Oslo-OL.

- Jeg synes faktisk litt synd på dem som har jobbet hardt for dette. Jeg vet hvordan det er å bli stoppet for noe du virkelig brenner for, sier han.

Nå mener han man må evaluere både den nasjonale prosessen og se på utviklingen i IOC før man eventuelt tenker på nye OL-prosesser.

- Vi har drevet med OL i Norge i 10 år uten å komme noen vei. Dette må få konsekvenser for hvordan vi gjør disse prosessene. Staten må på banen på et tidligere tidspunkt, mener Greiner.

- Samtidig er det åpenbart at IOC har en vei å gå. Det er bare åtte måneder siden Sotsji-OL. Jeg synes ikke det er overbevisende det vi har sett, legger han til.

- Unik sjanse

Anne Berit Figenschau reiste i sin jobb for Tromsø-OL rundt og møtte IOC-medlemmer. Nå mener hun Norge må fortsette arbeidet for å påvirke IOC for at man skal kunne søke OL en gang i fremtiden.

- Jeg tror Norge hvertfall nå har en unik sjanse til å påvirke hvordan et OL i fremtiden skal se ut. Så vil prosessen vise om at det kan bli aktuelt å søke OL igjen.

- Jeg har ingen grunnlag for å si om IOC er bedre eller dårligere enn da jeg jobbet for Tromsø-OL

MEDFØLELSE: Robert Greiner jobbet for Tromsø-OL 2018. I kveld uttrykte han medfølelse med Oslo-OL-organisasjonen. Foto: Privat