Antti Luokkanens scoringsform for Tromsø Hockey i fjor høst vakte nasjonal oppsikt. I november i fjor slo icing.no fast at ingen spillere i norsk hockey kunne matche finnens scoringsappetitt som på det tidspunktet viste 14 scoringer på kun åtte kamper. På det tidspunktet toppet også laget allnorsk 2.-divisjon.

Men med skader, opprykksnekt og spillere som etterhvert flyttet hjem til Sverige og Finland, raknet det for Tromsø Hockey etter nyttår. Etter flere braktap på vårparten, valgte laget å trekke seg fra seriespill foran kommende sesong.

Selv ble Luokkanen kneskadet i en kamp mot Grüner 2 i februar. I går var han endelig tilbake på isen i Tromsø Ishall.

- Det er artig å være tilbake. Jeg hadde gips i halvannen måned og gikk med krykker i cirka tre måneder. Etter det har jeg trent med opp med fysioterapeut for å få bevegelsen tilbake, sier finnen til itromso.no.

Håper på seriecomeback

Luokkanen skjuler ikke at det litt skuffende at Tromsø Hockeys herrelag i år ikke deltar i seriespill.

- Jeg håper at vi kommer tilbake i seriespillet. Ungdommen i klubben trenger å ha noe å strekke seg etter, sier han.

- Har du vurdert å flytte for å kunne satse videre som hockeyspiller?

- Nei. Selv om vi ikke har noe A-lag, så skal ikke jeg flytte noen steder, forsikrer hockey-måltyven, som har jobb og samboer i Tromsø.

- Du var målkonge i 2.-divisjon i fjor. Kan du komme tilbake på det nivået?

- Hehe, noen vil sikkert kalle meg for det. Jeg håper å komme tilbake der jeg var. Faktisk slet jeg mye med småskader i hele fjor, frem til kneskaden.

LES OGSÅ: Scorer mest i landet

Tålmodighet

Nå håper han herrenes A-lag kan gjenreises med en litt annen profil enn i fjor, hvor over 10 utlendinger ble hentet inn til stallen.

- Vi må ha flere egenproduserte spillere. Det er fint å ha noen utenfra. Det gir oss annerledes type spillere, sier Antti Luokkanen.

Og mener dessuten at klubben kan ha godt av en mer tålmodig tilnærming til A-lagssatsing.

- I fjor det ble for mye snakk om 1.-divisjon og eliteserie. Jeg tror 2.-divisjon vil være et godt nivå for oss i mange år fremover.

30-åringen ser for seg å spille mange flere sesonger i Tromsø Hockey.

- Så lenge som jeg kan følge med ungguttene så tenker jeg å spille. Når jeg kjenner at jeg ikke henger med lenger så er det slutt, sier Antti Luokkanen.

NESTEN: Antti Luokkanen skyter like utenfor i toppkamp borte mot Haugesund i fjor høst. Foto: Trond Frøstad