– Stein har betydd veldig mye av to grunner. Den ene er at han har gjort så utrolig mye for klubben og for rekrutteringen. I tillegg til å være en aktiv utøver med VM-gull for veteraner flere ganger. Det er veldig positivt for miljøet at han er med å hopper selv, og inspirerende at han gjør det så bra, forteller Sylvi Ofstad som er organisasjonssjef i Troms Idrettskrets.

Johannessen var med i utbyggingen av anleggene i Grønnåsen der han la ned et utall dugnadstimer for å få det ferdigstilt. Etter byggeperioden var over på midten av 90-tallet har han som bakkesjef lagt ned flere hundre timer årlig for å holde hoppbakkene åpne. Bare siden anleggene ble tatt i bruk medfører det flere tusen timer dugnadsinnsats. Før Grønnåsen ble etablert, var han fra midten av 1970 årene bakkesjef i Doktordalen.

Les også: Silje Theodorsen imponerer i sesongoppkjøringen

VM-gull

Johannessen selv ble overrasket og kry over å få utmerkelsen, og forteller at den inspirerer til videre arbeid.

– Det er en inspirasjon til å fortsette å være i bakken, selv om jeg hadde vært der uansett. En sånn anerkjennelse setter jeg uansett veldig stor pris på, forteller Johannessen som har blitt verdensmester for veteraner flere ganger.

– Individuelt har jeg tre VM-gull og flere sølvmedaljer. I tillegg har jeg vært med og vunnet lagkonkurransen to ganger, mimrer Johannessen som allikevel har ett spesielt minne han husker best.

– Det største var i år 2000 da VM gikk på Rognan. Alle startet fra samme avstats og jeg klinket til med det lengste svevet og tangerte bakkerekorden, forteller Stein Johannessen.

Les også: Flytter til en by hvor idretten hans er død

Grønnåsen

Av sitt lokale engasjement er det arbeidet med Grønnåsen han trekker frem som et høydepunkt.

– At vi har fått til Grønnåsen med såpass lite midler er jeg stolt av. Jeg ble jo dratt med både av bestefaren og faren min i ung alder, og var med på dugnad fra jeg var ti år gammel. Så det har jo blitt noen timer opp gjennom, avslutter Stein Johannessen.