Tirsdag 30. desember arrangerer de fire fotballentusiastene Simen Johansen, Ola Rismo, Alexander Samuelsen og Christian Tønsvoll fotballturneringen "The Ribbz" i Skarphallen, og det blir en annerledes turnering som er åpen for alle.

– Dette blir ikke en klassisk turnering der man kun er med for å vinne. Her skal det sosiale være i fokus og vi skal tilpasse det slik at man møter lag på sitt nivå. For eksempel at voksne spiller mot hverandre, og ungdommer mot hverandre, forklarer Simen Johansen før han fortsetter.

– Vi gjør det på denne måten fordi vi ønsker å ha et bredere nedslagsfelt der hvem som helst kan delta og ha det gøy. Når lagene har møtt hverandre i sine grupper slår vi sammen alle resultatene til en felles tabell, sier Johansen.

Følg iTromsø-sporten på Facebook!

Utover ettermiddagen legger arrangørene opp til andre aktiviteter, og de som ikke plukket nok poeng på fotballbanen kan ta det igjen der.

– Der har vi mange planer, for eksempel en geografi-quiz der man kan samle inn poeng. Så her blir det muligheter for å hevde seg i mange forskjellige grener, og så slår vi sammen alle poengene på kvelden og kårer en vinner, sier Johansen.

Stor turnering

Turneringen er åpen for mellom 70 og 80 lag, og arrangørene tror de skal klare å få med minst 70 lag.

– Det arrangeres slike turneringer over alt i Norge i romjula, så dette fungerer nok også i Tromsø. Det blir rundt 100 kroner per deltaker, så det er ikke rare prisen og det går jo også til et veldig godt formål, sier Christian Tønsvoll.

– Målet med turneringen er å få folk ut av sofaen, og vi håper og tror så mange som mulig har lyst til å være med på det, forteller Ola Rismo.

Overskudd til Kreftforeningen

Alt av overskudd fra turneringen går til Kreftforeningen i Tromsø.

– Det er veldig gøy at Kreftforeningen får være med på et sånt arrangement. Det blir dobbel gevinst for oss, både at folk kommer seg i aktivitet gjennom et slikt lavterskeltilbud og at overskuddet går til arbeidet vårt. Det betyr mye at folk tenker på oss i denne sammenhengen, sier Geir Ringvoll i Kreftforeningen.

Ordfører Jens Johan Hjort gledet seg over initiativet.

– Da jeg fikk høre om dette ble jeg bergtatt. Før det første går overskuddet til et godt formål og for det andre setter det byen i aktivitet. Dette er rett og slett et strålende initiativ dere har tatt, sier Hjort i retning arrangørene før han legger til:

– Jeg er glad for at det er et lavterskeltilbud for alle, for der kommer jeg inn med mine fotballferdigheter. Hvis jeg kan være med, kan alle være med, ler ordføreren.