Tromsø Storm vant med knapp margin hjemme mot Centrum Tigers da de vant 71-68 søndag. Dermed tok de sesongens fjerde strake seier.

Men selv med 31 poeng fra amerikaneren Keon Lawrence og debut for 15 år gamle Johannes Rydningen Lange, var ikke trener Kenneth Webb fornøyd eller særlig imponert over eget lags innsats.

– Vi har tatt et steg tilbake den her uken. Vi spilte ikke en særlig god kamp og vi kan ikke være avhengig av at én mann (Keon Lawrence red.anm.), skal redde laget, sier Kenneth Webb og utdyper.

– Men der tar jeg ansvar. Jeg har ikke gjort en god nok jobb som trener denne uken og vi har mange ting vi må jobbe for å bli bedre på, sier Webb.

Ustoppelige Keon

Keon Lawrence vartet opp med to fantastiske dunker og var regelrett ustoppelig da han satte fart mot Centrum Tigers.

– Sånn kommer det til å bli i år. Det vil være mange kamper der han så å si avgjør kampene alene. Jeg vil påstå at ingen klarer å guarde Keon. Han er en fantastisk spiller, sier Webb.

Forwarden Billy Wilson, endte opp med kun seks poeng og havnet tidlig i feiltrøbbel.

– Jeg forventer mer av Billy. Han har en del ting han må jobbe med, og det er han nødt til å gjøre som profesjonell basketballspiller. Han har et ansvar der og jeg må være såpass ærlig og si at jeg forventer mer av han, sier Webb.

– Har gjort et ”scoop”

Keon Lawrence (27) hadde en strålende kamp og viste stor underholdning i Tromsøhallen da han regelrett dunket Storm til seier.

– Det er ikke mange spillere på 1,85 meter som hopper så høyt og dunker som ham. Tromsø Storm tror jeg har gjort et virkelig ”scoop”, sier iTromsøs eksportkommentator og tidligere Storm-spiller Vegard Slettli Hansen.

Lawrence selv var mellomfornøyd med egen innsats.

– Jeg har mer å gå på. Jeg kommer til å bli bedre. Jeg er glad for at vi vant. Det ble en sliteseier i dag, men sånn er det noen dager, sier Lawrence, som også ser forbedringspotensialet i laget.

– Vi har mye å gå på når det kommer til å strukturere forsvarsspillet vårt. Nå må vi bruke den neste uken godt til å forbedre oss, sånn at vi er klar til kampen mot Bærum.

15-åring debuterte

Men selv om trener Webb var skuffet, var det mange lyspunkter i Tromsøhallen.

Tromsø Storm sikret sesongens fjerde seier og troner alene på toppen av BLNO.

Samtidig fikk publikum stifte bekjentskap med Johannes Rydningen Lange (15) og Audun Bangsund (16).

– Det er en del av det vi har bygd opp her i Tromsø. Jeg føler at de unge guttene fortjente å få sjansen. Det er ikke sikkert at Johannes er klar for å spille på dette nivået nå, men dette er en gulrot for hardt arbeid over tid og jeg er glad for at han turte å spille og tok de skuddmulighetene han fikk. Det var også viktig å gi de verdifulle minutter i en kamp av betydning, sier Webb.

Bulgarere på vei

Allerede kommende søndag venter ny hjemmekamp for Tromsø Storm.

Da er det Bærum Basket som kommer nordover.

Da har Storm kanskje to bulgarere tilbake i laget.

– Kiril (Raykov) og Galin (Mihaylov) begynner å nærme seg nå. Vi får evaluere og se an utover uken, sier trener Webb.

For han lover hardt arbeid den kommende uken.

– Vi er tilbake i hallen allerede i morgen. I kveld skal jeg se gjennom kampen, sånn at vi skal lære av de feilene vi gjorde, for å forbedre oss som lag til neste uken. Vi må ta steg fremover som lag, ikke bakover, og det krever dedikert og hardt arbeid. Vi har mye å jobbe med, slutter Storms amerikanske trener.

KAMPFAKTA

BLNO, Tromsøhallen, søndag:

Tromsø Storm 71 (32)

Centum Tigers 68 (34)

Perioderes.: 26-15, 6-19, 20-15, 19-19

Poeng Storm: Keon Lawrence 31, Arne Ingebrigtsen 11, Nicholas Phillip 9, Aslak Smalås 8, Billy Wilson 6, Anders Solem 3, Henrik Lange 3

Flest poeng Centrum: Frank Nyborg 21

Dommere: Kjell Løvold, Per Brunæs og Arnstein Gloppen

Tilskuere: 807

SKUFFET: Kenneth Webb var ikke fornøyd med egen eller lagets innsats etter 71-68-seieren mot Centrum Tigers. Foto: Jørund Wessel Carlsen Foto: Jorund Wessel Carlsen