TROMSØ: I går skrev iTromsø at byen er en versting på kvinneidrett uten toppserielag.

Elise Karlsen, tidligere landslagsspiller i volleyball og kaptein for Tromsø Volley som var i eliteserien for siste gang i 2009/10-sesongen, har klare meninger om hvorfor det har blitt slik.

– Veldig mye av dameidretten er basert på frivillig arbeid, og når ildsjelene gir seg stopper alt opp. Det var det som skjedde med Tromsø Volley, forklarer Karlsen som mener at herreidretten tåler nedturene bedre.

– Selv om det også går i bølgedaler for herrene ser vi at det er lettere for de å komme tilbake på toppnivå fordi den organisatoriske strukturen i større grad er på plass, sier Karlsen.

I 2011 søkte Tromsø Volley etter nye spillere og reklamerte med at ambisjonen var eliteseriespill i løpet av to til tre sesonger. Etter tre og et halvt år står fortsatt Tromsø uten noe kvinnelag i volleyball på toppnivå.

Les også: Bittert tap for Fløya

– Bør diskuteres

Karlsen mener at det bør diskuteres hvem som har, og hvem som skal ta ansvaret.

– Er det et offentlig ansvar, idrettens sentrale organer eller er det klubbene selv som må ta ansvaret, spør Karlsen før hun fortsetter.

– Klubbene har ikke ressurser til å ta dette på egne skuldre med en presset økonomi. Jeg mener at en skikkelig satsing på idrett generelt og dameidrett spesielt, krever at ansvaret tas både av det offentlige og idrettens sentrale organer. Både gjennom utbygging av flere haller, utdanning av kompetente trenere og hjelp til å bygge opp stabile og godt organiserte miljøer, sier Karlsen engasjert.

NM-medaljer

Men selv om det går fryktelig tungt for kvinneidretten i byen har BKT et volleyballag som er på gang der stammen holder alderen 16 til 18 år.

– Det er strålende at BKT er på gang. For å komme oss opp på beina igjen må vi starte med bredden, og få opp talenter, sier Karlsen og legger til at hun nekter å tro det at det finnes færre talentfulle jenter enn gutter i Tromsø.

Les også: BKT-jentene klare for opprykk

BKTs damelag består hovedsaklig av spillere som var med på å ta bronsemedalje i U15- og U17-NM forrige sesong. I helgen var de i Tønsberg og deltok i en rankingturnering for 1.-divisjonslag til tross selv om de skal spille i 2.-divisjon. BKT hadde mulighet til å delta i seriespill i 1.-divisjon denne sesongen, men BKT-styret valgte å takke nei til plassen av økonomiske årsaker.

– Uten penger kommer vi ikke langt og selv om vi jobber mye dugnad, så er det begrenset hva man får tak i og hvor mye tid man har til rådighet, forklarer Anne Mette Thoresen som er en av to trenere for BKTs damelag.

– Neste sesong regner jeg med at vi er med i 1.-divisjon, og så skal vi etablere oss der. Men på sikt er det absolutt mulig for oss med eliteseriespill, mener trener Thoresen.