Med ett poeng mot Fredrikstad på søndag er "Gutan" tilbake i eliteserien, og for å fylle tribunene inviteres alle som er 15 år eller yngre til kamp. For å komme gratis inn er betingelsen at man møter opp i drakt.

– Det er samme hvilken drakt man har. Om det er fotball-, ishockey- eller håndballdrakt spiller ingen rolle. Alle som har på drakt og er 15 år eller yngre kommer gratis inn, forteller TILs markedsdirektør Trond Steinar Albertsen.

Kampen starter klokken 13.00 på søndag, og for å komme gratis inn må du møte opp senest klokken 12.30 utenfor det gamle TIL-huset på nordsiden av banen.

– Dermed kan spillerne få en skikkelig varm velkomst på oppvarmingen, sier Albertsen som samtidig oppfordrer alle som har tenkt seg på kamp til å møte opp tidlig for å unngå lange køer ved inngangsportene.

Over 4.000 tilskuere

I skrivende stund er det solgt nesten 3.100 billetter.

– Erfaringen tilsier at det blir solgt ytterligere 1.000 billetter inn mot kampstart, så vi skal nok bikke 4.000, forteller salgssjef Roger Lange.

Syngende ordfører

Ordfører Jens Johan Hjort roser initiativet fra TIL og avslører samtidig at han har fått et par invitasjoner selv.

– Både Isberget og Forza Tromsø har invitert meg til å stå med dem under kampen, så det blir en omgang i hver gruppe, sier Hjort med et smil.

– Ja, du har jo litt av en sangstemme du, skyter administrerende direktør Ulf Johansen inn.

– He, he, jeg skal i hvert fall bruke helgen på å varme godt opp, forsikrer ordfører Hjort, som samtidig kommer med en oppfordring til alle som har tenkt seg på kamp.

– Møt opp i rødt og hvitt. Det vil nok gutta på banen sette pris på!

Feiring

Tar TIL det ene poenget de trenger for å rykke opp, vil det bli gjort stor stas på spillerne.

– Vi inviterer til feiring på Stortorget klokken 18.00. Der blir det en stor scene og en skikkelig feiring med spillerne oppe på scenen, forteller ordfører Hjort.

Og her er det viktig å møte opp presis, for arrangementet varer i en halv time. Videre utover kvelden vil TIL-spillerne feire opprykket med mat og drikke, samt en tur på byens utesteder for å møte supporterne.

Men hele programmet avhenger selvfølgelig av at "Gutan" gjør jobben og tar ett poeng mot Fredrikstad. Om de klarer det eller ei vet vi nærmere klokken 15.00 søndag ettermiddag.