For et par uker siden lanserte Troms fotballkrets sin kandidat til prisen "årets unge leder" i norsk fotball. Det ble futsalklubben Sjarmtrollans leder, Simen Johansen. Alle fotballkretser - 18 i tallet - har fått i oppgave å lansere en kandidat hver.

Nå er det klart at Simen Johansen er med i finalerunden, etter at lederutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har vurdert kandidatene.

De tre kandidatene er Kim Andre Forsberg, Tollnes/Telemark, Jon Gunnar Kjetså, Otra IL/Agder og Simen Johansen, Sjarmtrollan/Troms, bekrefter Andrè Paulsen, som er fagansvarlig klubb- og lederutvikling i NFF.

LES MER: Sjekk disse spillerne, Steinar

- Kretsene lager sine innstillinger og lederutvalget i NFF har nå evaluert disse kandidatene opp mot hverandre, og kommet frem til disse tre kandidatene, sier Paulsen.

- Hva legges til grunn i nominasjonen?

- Det går på hvilket ansvar de tar i klubb eller krets og ferdigheter de har til å skape entusiasme og engasjement og få gjennom sitt syn og utvikling, sier Paulsen.

Overrasket

Simen Johansen fikk i dag beskjed at han er med i finalerunden.

- Jeg fikk en mail om det i morges. Det er selvfølgelig artig å komme gjennom nåløyet. Jeg er bare takknemmelig for at arbeidet vi gjør blir lagt merke til. Det blir spennende å se hva som skjer videre, sier 22-åringen.

- Er du overrasket?

- Ja, dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, smiler Simen.

LES MER: TUIL-profil ønsket av TIL

- Hva gjør du hvis du vinner?

- Jeg vil ikke blitt skuffet om jeg ikke vant. Bare det å bli nominert og kommeet så langt er en bonus, sier Simen.

Avgjøres i cupfinalehelgen

Han har vært leder av futsalklubben siden 2009.

- Det er flere som har vært med hele veien og bidratt sterkt til de resultatene i har oppnådd de siste årene. Det har vært et godt samarbeid over tid, og det er flere som burde få oppmerksomhet, folk som jobber i kulissene og er med på å tilrettelegge for aktivitet, sier Simen Johansen.

LES MER: Marie klar for seriefinale

De tre kandidatene inviteres til cupfinalehelgen i Oslo, og fredag 21. november blir det avgjort hvem som vinner.

Troms kan vinne prisen for andre år på rad. I fjor vant nemlig Marthe Røkenes fra Salangen prisen.