SENTRUM: Denne helgen er den talentfulle skihopperen hjemme på visitt i Tromsø – både på familiebesøk og sponsorjakt. Totalt bør Forfang ha inn over 100.000 kroner for å satse for fullt på hoppingen. Forfang har i flere år bodd i Trondheim og vært medlem av Trønderhopp.

– Årsavgiften til elitegruppen er på rundt 40.000 kroner, sier Forfang.

– Og det må du betale selv?

– Ja. Til nå har jeg hatt en sponsor (Ecotec) som har hjulpet meg i tre år, sier Forfang.

Denne avtalen er imidlertid gått ut, og det er usikkert om den blir forlenget. I tillegg til årsavgiften trenger han cirka 40.000 kroner til utstyr, og i tillegg kommer husleie, reiser, mat og andre kostnader. Dermed bør han ha inn godt over 100.000 kroner for å kunne satse.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her!

– Jeg får et stipend på 2.000 kroner fra Lånekassen som jeg skal leve på. Det er halvert fra i fjor, sier Forfang.

Deltidsjobb?

En av hans viktigste sponsorer har vært familien med hopp-pappa Hugo Forfang i spissen.

LES OGSÅ: Norbye har fått tilbud fra TIL

– Men det er begrenset med midler de også har til rådighet. Mamma og pappa har ikke råd til å betale husleie og mat for meg. Får jeg ikke inn de sponsorkronene jeg trenger, må jeg eventuelt skaffe meg en deltidsjobb (i tillegg til skole). Det vil igjen gå ut over satsingen min, og tiden jeg har til å trene, sier Forfang.

– Er du bekymret for dette med tanke på utviklingen?

– Ja, det vil sette satsingen min tilbake. Jeg er i såpass fin utvikling nå at jeg har veldig lyst til å satse på det samme sporet og trene like målrettet. Det å vie tiden til noe annet, vil gå ut over satsingen.

VM-målsetting

Da iTromsø snakket med ham torsdag, kom han rett fra et positivt møte fra Inventum Tromsø.

LES OGSÅ: Er Kongshavn rett mann for TIL?

– Man er veldig avhengig av å treffe de rette folkene som er interessert i hopp og kan tenke seg å hjelpe meg, og ikke bare forvente ting tilbake resultater med en gang, sier 19-åringen.

Men: Allerede denne sesongen forventer Tromsø-hopperen å ta nye byks mot verdenstoppen. Han satser på å komme til junior-VM i Almaty, men utelukker heller ikke VM med de beste gutta i Falun. Da må han imidlertid «melde seg på» allerede fra første hopp denne sesongen. Leverer han i sesongstarten kan det bli verdenscupdebut, i alle fall på nasjonal kvote på Lillehammer.

– Jeg vet at jeg er god nok for verdenscup på mitt beste, og derfra kan mye skje også. Det er jo blant annet VM i år, sier Johann Forfang.