Veien inn i landslagsvarmen vil starte med å komme med i verdenscupen på Lillehammer 5.–7. desember. Der har Norge nasjonal kvote, og totalt skal 11 nordmenn være med.

Norgescuprennet på Rena helgen i forveien blir siste sjanse til å vise god form.

– Å komme til verdenscup er et mål, fastslår Forfang, som i går reiste sammen med Trønderhopp til Rovaniemi.

Der blir det sesongens første hopp på snø.

Landslagstrener Alexander Stöckl har merket seg at Forfang har hatt stor fremgang på testene foran årets sesong.

– Akkurat nå er det vanskelig å si noe om Johanns muligheter for verdenscup. Vi har nå en gruppe på 12 hoppere på samling i Midtstuen, og det er et ganske høyt nivå. Jeg holder kontakt med trener Håvard Lie i Trønderhopp, sier Stöckl til iTromsø.

– Utelukker ikke VM

18.-februar-1. mars er det VM i Falun.

– Man skal aldri utelukke det. Så klart er det en mulighet. Alle stiller sånn sett likt. Jeg vet at nivået mitt er veldig høyt på mitt beste. Samtidig er jeg bedre fysisk enn jeg noen gang har vært, og jeg har gjort mitt beste på alt av personlige tester i år – både teknisk og fysisk. Jeg begynner å nærme meg de beste ganske kraftig der, sier Forfang.

Landslagstreneren kommenterer VM-mulighetene slik:

– Jeg føler det er litt tidlig å snakke om det. Johann har ikke mye erfaring med verdenscup. så det blir tøft, men det er bra å ha store ambisjoner, drømmer og mål. Det liker jeg. Det er mye jobb som skal legges ned for å oppnå målsettingene, sier Stöckl.

God forsesong

Forfang føler seg også bedre mentalt enn noen gang før.

– Jeg tar med meg en del selvtillit fra sommeren (på plast) og har tatt steg. Jeg tror det kan bli en veldig interessant vintersesong hvis jeg får ut det jeg tror jeg er god for, sier 19-åringen.

Nylig ble det norske hopplandslaget presentert. Der var Philip Sjøen og Daniel André Tande med.

Sjøen er like gammel som Forfang, mens Tande er ett år eldre. Sjøen er en hopper som Forfang har konkurrert jevnt med tidligere.

– Før har jeg sett langt fram i tid. Nå føler jeg at jeg har tatt steget, og er der oppe på det fysiske. I sommer har jeg også vært stabil i bakken, noe jeg aldri har vært før, så ting ser veldig lovende ut. Og til vinteren, på is, er jeg i mitt rette element. Da er jeg fort vanskelig å slå, sier Johann Forfang.