Theodorsen sto over fredagen 10 kilometer klassisk på grunn av smårusk i maskineriet, men var tilbake i dag på 10 kilometer fristil under den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Silje Theodorsen klokket in på 25.20,1 og var 2.12,5 bak Marit Bjørgen i mål og ble nummer 14.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg har ikke trent så mye i det siste, så at jeg ble nummer 14, var egentlig over all forventning og en veldig fin gjennomkjøring for meg, sier første års senioeren fra Kvaløysletta Skilag.

Theodorsen var nylig i finske Muonio.

- Det var på eget initiativ og det var veldig kaldt der, så jeg har hatt litt rusk i maskineriet siden da og derfor stilte jeg ikke til start på fredag.

Marit Bjørgen vant på tiden 23.07,6, 20 sekunder foran Therese Joahug. 3. plassen gikk til Heidi Weng.

56 kvinner stilte til start på 10 kilometeren.

- Jeg hadde fantastiske ski i dag. Det er utrolig moro å reise på tur med et såpass proft team som Team veidekke. Jeg hadde veldig gode ski og vi har rett og slett utrolig dyktige smørere som tester og preparer skiene. Det er fantastisk, stråler Theodorsen.

I morgen venter klasisk sprint.

- Jeg er frisk som en fisk nå, så vi får bare se hvordan det går imorgen. Jeg har aldri gått sprint med denne gjengen før, så jeg får bare forsøke å kvalifisere meg fra prologen og gå så fort jeg makter. Jeg har ingen uttalte målsettinger annet enn å gå så fort jeg klarer, sier Silje Theodorsen.