Den talentfulle 19-åringen fra Tromsø har imponert stort under junior-NM i Nadderudhallen i Bærum.

Torsdag tok hun gull på 50 meter rygg på tiden 29,40.

- Det var litt bak hennes personlige rekord (29,27), men meget solid, sier trener Kim Torry Simmenes.

Alle gode ting er tre

Fredag fulgte hun opp med nytt junior-NM-gull i svømming. Da på 200 meter rygg.

- Da var hun ganske suveren og vant med nesten sekundet. På tiden 2.17,7, perset hun også litt. Vi gjorde en del justeringer fra morgenen, som viste seg å lønne seg senere på dagen, sier han.

Lørdag sikret hun sitt tredje NM-gull, på 100 meter rygg. På tiden 1.02,3 perset hun med over sekundet og tok dermed sine tre første NM-gull, i siste forsøk som junior.

Stortalent

Kvenshagen Gimse svømmer også andre distanser under NM, men det er kun på rygg at hun satser.

- Hun svømmer 100 meter fri imorgen og har svømt 50 meter fri og 50 meter fly, men det er mest for gøy. Hun har også gjort det greit der, men det er ikke der vi satser. Det er mest for spenningen sin del av å konkurrere, sier Simmenes.

En annen jente som har imponert stort fra TSK (Tromsø Svømmeklubb), er Malene Fjellstad. 14-åringen ble nummer to i UM og nummer fire i juniorkilassen på 200 meter rygg.

- I Um er de opp til 16 år og der ble hun nummer to. Det holdt også til fjerde plass i juniorklassen. Det er utrolig imponerende av en jente på kun 14 år, som konkurrer da mot jenter sm er fem år eldre. Hun svømte på 2.18,6 i forsøketog det er ikke mange, kanskje en, som har vært raskere i Norge i den alderen. Så hun begynner virkelig å utvikle seg til en kjempesvømmer, sier Simmenes.

Adam Ismael Wenham, som svømmer i klassen for funksjonshemmede, har etter de to første dagene allerede sikret fem gull, ett sølv og tatt tre norske rekorder.