Hockey for jenter er mer populært enn noensinne i Tromsø. Tromsø Hockey har eget damelag i 1.-divisjon, og lørdag var det titalls jenter som deltok på jentehockeydagen.

– Viktig at hockey ikke bare er en guttesport. Det er en sport for alle, det er både i nasjonalt og internasjonalt plan. Vi

har jo eget landslag på kvinnesiden, selv om de ikke er så godt kjent, sier Jon Sigurd Trandem.

Les også: Historisk poeng til Tromsø Hockey

Rekruttering

For selv om ishockey er i vinden på jentesiden, så ønsker Tromsø Hockey at enda flere skal delta i den røffe idretten. Jenter helt ned i 6-årsalderen var ute på isen. Mange av dem for første gang i sitt liv.

– Vi har veldig mange jenter som var med å starte opp for fire år siden da ishallen sto ferdig, og de er nå rundt 18 år. Nå er det mange i 10-12-årsalderen som spiller, men vi trenger mange flere jenter skal vi opprettholde å ha et lag i allnorsk liga, sier Trandem.

For den stereotypiske tankgangen om at ishockey er en voldelig idrett, omhandler ikke jentehockeyen.

– Vi prøver å vise at det finnes mange jenter som spiller ishockey i Tromsø, og prøver samtidig å vise at det er en gøy idrett som ikke er så voldelig som mange tror, sier Emilie Trandem, som var instruktør for fremtidens hockeyspillere.

– Jeg tror det faktisk er færre skader i ishockey enn i fotball, sier Sigrun Eriksen.

Les også: - Flere må bidra til dameidretten

Månedlig hockeydag

Forrige måned ble det arrangert den internasjonale jentehockeydagen, og vanligvis er det bare tilrettelagt en dag i året der jenter er i fokus på ishockeybanen. Dette vil Trandem gjøre noe med.

– Jeg ønsker at vi har en dag i måneden der vi har et slikt arrangement, for jeg tror det ligger et uforløst potensial i ishockey i Tromsø, sier Trandem.

Les også: Jubler for godt miljø

– Det blir tøft

Neste helg spiller damelaget tre bortekamper mot Nes IK, men det er hjemmekampene i januar mot Jordal 2 det jentene virkelig ser fram til.

– Det blir kjempeartig og vi håper at det møter opp mange sånn at det blir god stemning i hallen. Det blir helt sikkert

tøffe kamper, men vi blir å gi alt, sier Eriksen.

GØY: Mange hadde det gøy på isen på lørdag.