Lørdag ble Theodorsen nummer 14 på ti kilometer fristil under den nasjonale åpningen.

Silje Theodorsen klokket in på 25.20,1 og var 2.12,5 bak Marit Bjørgen i mål og ble nummer 14.

På lørdag hadde hun syv norske løpere foran seg på lista i rennet som hadde stor internasjonal deltakelse og ble vunnet av Marit Bjørgen, foran Therese Johaug og Heidi Weng.

Søndag røk hun i kvartfinalen på sprinten.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg gikk så fort jeg kunne, men toppfarten til de beste løperne er rett og slett høyere. Jeg hadde fantastiske ski, men realiteten er brutalt. I dag holdt det ikke helt inn, men jeg er strålende fornøyd med alle mine fem renn som senior, som jeg synes har gått over all forventning, sier Theodorsen.

Mini-Tour på Gålå

Rett etter rennet på søndag staket Theodorsen og de andre nordnorske løperen kursen mot Gålå der det er norgescup neste helg.

– Vi skal trene der en uke og gå Mini Tour med sprint på fredag, fem kilometer skate lørdag og ti kilometer klassisk jaktstart på søndag. Nivået er ikke like høyt som på Beito(stølen), siden de beste løperne går verdenscup. Det er de nest beste som deltar der, så jeg håper å fortsette å gå gode skirenn, så får vi se hva det holder til, sier 20-åringen.

Trener Jostein Vinjerui mener topp ti er realistisk for Theodorsen til helga.

– Silje hadde åttende beste tid på lørdag og niende beste tid i prologen på søndag blant de norske, så topp ti er realistisk og vil være veldig bra om hun klarer i kampen mot de nest beste, sier Vinjerui.

Vinjerui vil ikke legge unødig mye press på Theodorsen tross noen gode plasseringer.

– Hun er førsteårs senior og alt er ganske nytt. Hvis hun klarer å stabilisere seg på det nivået hun er på nå, er det veldig bra. sier Vinjerui.

Han legger til at plasseringene på Beitostølen var gode, men at det er til helgen at de viktige løpene kommer.

– Da er det Norgescup og det er denne arenaen som er vår arena, Norgescup og Skandinavisk Cup. Det blir tre tøffe renn og vi ser at vi har mange løpere som kan gå fort på ski, så nå begynner vi oppladningen der for å prestere under Mini Touren der, sier Vinjerui.