– Anna kom til finalen og ble nummer fem. Det er et bra nivå og en solid opptur for Anna, som var litt skuffet etter sist helg. Det er alltid moro å få positive svar, når man forsøker å komme i form, sier Team Nord-Norge-trener Kristian Skogstad.

– Det var mange gode løpere med fra Tsjekkia og Canada, men de beste svenske var ikke her. Jeg er fornøyd med å komme til finalen, men der gikk det ikke så bra. Det ble 5. -plass, så det var litt kjedelig, sier Anna Svendsen til iTromsø.

Nå ser hun fram mot norgescup på Gålå neste helg.

– Dette var god trening fram mot klassisk sprint, som det jo er under NM i år. Nå håper jeg å gå gode skirenn på Gålå, men der er jo to av rennene skøyting, og jeg har min styrke i klassisk, men der er det jo også ti kilometer klassisk på søndag, der jeg håper å gjøre det bra. Det er ennå tidlig i sesongen, så det vitkigste nå er at kroppen fungerer sånn at jeg kan gå fort etter hvert, sier Svendsen.

Markus Norum Nilsen røk ut i kvartfinalen i herreklassen.

– Det blir bra å få de fem løperne med oss til Gålå nå. Flere av de har fått veldig positive svar og vi ser fram til å fokusere mot Norgescupen på Gålå nå, sier Jostein Vinjerui.