Det er duoen Lars Henrik Andreassen (23) og Tom-Erik Bang Kristiansen (22), som begge spiller sin futsal i Sjarmtrollan, som er med i den norske troppen, som foreløpig teller 13 mann. Der er også elitespillere i fotball som Bodø/Glimts "Ibba" Laajab og Stabæk Stian Sortevik er med.

– Det er meget artig og var slett ikke forventet, sier Tom-Erik Bang Kristiansen, som kun har vært på én samling med landslaget tidligere.

– Det er selvfølgelig stort å bli tatt ut. Det var litt overraskende for min del, men først og fremst er det bare utrolig artig, sier Lars Henrik Andreassen.

Leder i Sjarmtrollan, Simen Johansen, er stolt.

– Ett av delmålene vi satte oss før sesongen var at at vi ønsket minst en spiller tatt ut i en landslagstropp. Nå har vi fått to med til Finland. Vi er selvfølgelig særdeles glade for det. Vi håper også at de skal få spille litt og få kjent på nivået til de andre lagene. Dette er ei gulrot for Lars Henrik og Tom, og vi er veldig glad for det i Sjarmtrollan, sier Johansen.

TUIL-samtaler

For Andreassen representerer uttaket en opptur etter at 23-åringen ble vraket i TIL etter årets sesong. Kristiansen på sin side har gjennomført en oppløftende fotballsesong med Finnsnes.

– Jeg holder mulighetene åpne foran neste sesong. Jeg har en god dialog med Finnsnes, hvor det var virkelig artig å spille i fjor, og har også hatt en samtale med TUIL, sier Kristiansen.

Ytterligere tre spillere vil bli tatt ut etter de neste nasjonale seriekampene i futsal.

– Det er veldig artig at Lars Henrik også er med, og jeg håper enda flere fra Sjarmtrollan kommer med i den endelige troppen, sier Tom-Erik Bang Kristiansen.

Norges program i turneringen er slik:

04.12 Norge vs. Sverige (spilles i Hyvinkaa)05.12 Norge vs. Danmark (spilles i Tammerfors)07.12 Finland vs. Norge (spilles i Hyvinkaa)

Norges tropp

Magnar Meling Nordtun, Nidaros FutsalKenneth Rakvaag, VegakamerateneTresor Egholm, KFUM-Kameratene OsloStian Sortevik, KFUM-Kameratene OsloMustapha Achrifi, Grorud ILAbdurahim Lajaab, Grorud ILMorten Ravlo, VegakamerateneKim Rune Ovesen, VegakamerateneMounir El-Masrouri, Holmlia SKLars Henrik Andreassen, SjarmtrollanTom-Erik Bang Kristiansen, SjarmtrollanRene Aleksander Elshaug, OSI Futsal

OPPTUR: Lars Henrik Andreassen er med i troppen til nordisk mesterskap i futsal. Her i treningskamp for TIL før årets sesong. Foto: RUNE ROBERTSEN
Her er lagbilde av Sjarmtrollan etter en kamp i fjor. Foto: Jo Are Vik