TROMSØ: Egil Kristiansen lot seg imponere av det Theodorsen viste på Beitostølen, med 14. plass (8. beste norske) på 10 kilometer fristil sist lørdag.

Siden 2006 har han hatt en utrolig suksess som trener for kvinnelandslaget. Nå ser han nye potensielle stjerner nordfra.

– Hun gikk veldig bra på Beitostølen. Det er meget positivt, at vi har noen yngre løpere som går fort. Så får vi se om det er godt nok til å kunne gå nasjonal gruppe på Lillehammer, sier Kristiansen til iTromsø.

Les også: Røk ut i kvartfinalen.

Slåss om fire plasser

Norge har 11 kvinner i aksjon på verdenscuprenn i finske Kuusamo kommende helg. Samtidig vil de nest beste slåss om å få de siste plassene i en tropp på 15 til rennene på Lillehammer påfølgende helg.

– Det vil jeg nesten anta. De ligger godt an de som er i Kuusamo, og alle landslagsløperne som er her vil bli prioritert, sier Kristiansen.

– Da bør man være på pallen under de tre løpene på Gålå for å gå på Lillehammer?

– Skal hun være sikker så bør hun være på pallen, sier Kristiansen, men understreker samtidig at Silje Theodorsen har en fordel:

– Det taler til hennes fordel at hun ikke er gamle jenta. Hvis det står mellom to utøvere vil man helst velge yngre utøvere.

Les også: Silje slo til med 14. plass.

Uvirkelig

For Silje Theodorsen selv er det litt uvirkelig at hun tre uker etter sitt første løp som senior går for en verdenscupplass til helga.

– Det har ikke gått opp for meg at jeg er i diskusjonen. Jeg gikk inn i sesongen som veldig klar på at jeg er «lærepike» denne sesongen. De fem første rennene har gått over all forventning, sier 20-åringen.

Samtidig er hun innstilt på at det kan komme tøffere perioder.

– Det er tidlig på sesongen, det er skummelt å legge for mye i de rennene.

Les mer: Silje imponerte i Finland.

Råd

Det er også gulltrener Kristiansens viktigste råd til Theodorsen på ferden videre mot toppen.

– Det viktigste rådet er å være tålmodig. Man vil alltid få noen perioder hvor det butter i mot og ting ikke går helt på skinner. Det gjelder at hun klarer å ta med seg lærdom av dem, for å komme opp som senior i langrenn kan være ganske tøft, sier han.

– Jeg har kjent på motgang før, det er jeg forberedt på. Når det kommer så må man bare ta det og prøve å gjøre det beste ut av det.

Som kjent stod Theodorsen over det første løpet på Beitostølen sist helg. Foran den viktige helga på Gålå skal det ikke være noen fare.

– Jeg slet litt med lungene etter en kald helg i Finland. Men jeg liker å gå mye renn. Jeg trenger mange gjennomkjøringer før jeg føler det begynner å løsne ordentlig. Jeg er hvertfall frisk nå, varsler Silje Theodorsen.

Beitostølen 20141121. Fredag var det sesongåpning for langrennsfolket på Beitostølen. Landslagstrener Egil Kristiansen var på plass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje