– Det er litt synd. Norgescuprennene ble avlyst på grunn av snømangel. Det har heller ikke vært kaldt nok til å produsere kunstsnø, og det var ingen andre anlegg tilgjengelig, sier trener i Trønderhopp, Håvard Lie.

Dermed kan Johann Forfangs sjanse til å hoppe seg inn på den nasjonale kvoten til verdenscupen på Lillehammer 5.–7. desember være svekket.

– Det kan de være hvis de ikke får hoppet noen ting før Lillehammer-opplegget begynner. Vi jobber nå for at hopperne skal få vise seg fram ved at vi samles en plass, trolig på Lillehammer, i forkant av verdenscupen og at vi ser hvem som hopper best, sier Lie.

Få plasser igjen

Det er 12 plasser til Norge i verdenscupen på Lillehammer. De fleste av dem går til landslagshopperne med Anders Bardal og Anders Fannemel i spissen.

– Og hoppere som (Ole Marius) Ingvaldsen, (Phillip) Sjøen, (Andreas) Stjernen og (Daniel André) Tande er nok inne i varmen. Dermed er det kun et par plasser å hoppe om, men jeg mener absolutt at Johann bør være en av dem slik han har hoppet den siste tiden, sier Lie.

LES OGSÅ: Bekrefter Kongshavn-interesse

Forfang håper han får sjansen til vise seg fram, slik at han kan få sin verdenscupdebut.

– Slik det ser ut til nå, kommer vi til å hoppe om uttak på Lillehammer. Det blir bra, sier hopptalentet fra Tromsø.

Nylig var han på samling i Rovaniemi. Der viste han bra takter.

– Hopper jeg så bra jeg mener jeg bør gjøre, kan jeg være med å kjempe om en plass. Det er bare snakk om et par plasser ledig, resten ser ut som det er spikret. Men det kan være muligheter, sier Forfang.

COC-mulighet

Håvard Lie i Trønderhopp mener Forfang har tatt store steg de siste månedene.

– Han har hatt en flott sommer. Jeg synes han hoppet veldig bra i Rovaniemi, selv om det var få å måle seg med der. Teknisk så det bra ut. Jeg synes han er klar for å prøve seg i dette verdenscupsirkuset, sier Lie.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

– Men det er heller ingen katastrofe om han ikke gjør det. Han er en veldig god skihopper. Han får sjansen uansett, hvis det ikke blir stang inn denne gangen, legger han til.

Om ikke Forfang skulle komme med til verdenscup, kan han heller se fram til Continental Cup (COC) på Notodden 11.–13. desember.