Klubben har fortsatt kun ni spillere på kontrakt før neste sesong, men har varslet et redusert antall proffspillere i stallen neste år.

Og nå er første nye ansikt i neste års A-stall klar: 18 år gamle Martin Albertsen fra egen junioravdeling.

- Han har stått bra både i år og i fjor, og er en fleksibel spiller som kan spille både back, midtbane og kant, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

18-åringen selv er svært fornøyd med opprykket.

- Det er selvfølgelig veldig artig. Det er noe man har jobbet etter, det er veldig hyggelig å se at man har tatt det første steget, sier Martin Albertsen.

Han har allerede trent mye med A-laget denne sesongen, og vært på benken i noen 1.-divisjonskamper.

- Han har bra frekvens og en kvikk ballbehandling, beskriver Helstrup om lagets nye spiller.

Les også: Oppsettet for 2. divisjon er klart

Kan erstatte Tomas?

Den forrige spilleren som ble tatt opp i A-stallen fra TUILs egen ungdomsavdeling, var Tomas Kristoffersen i 2012. Han er i disse dager i søkelyset hos flere større klubber, inkludert TIL.

Eliteserien er også et langsiktig mål for Martin Albertsen.

- Jeg har ambisjoner om å spille eliteserien. Nå først vil jeg konsentrere meg om å etablere meg i TUIL og etterhvert stabilisere meg på laget der, sier Albertsen.

- Martin har tatt store steg de to årene han har trent med oss, og jeg synes det er absolutt fortjent at han blir tatt opp. Det blir et spennende år med forhåpentligvis mye spilletid for han, sier Tomas Kristoffersen.

- Kan Martin ha samme utvikling som deg med A-laget?

- Absolutt. Martin har et stort potensiale. Jeg tror han kan bli bra, sier Kristoffersen, som sier at han forholder seg til kontrakten han har ut 2015 med TUIL foreløpig.

- Jeg skal ikke legge det presset på han. Det positive er at Martin ser hva Tomas har fått til. Med god jobbing over tid, så kan han også bli bra, kommenterer Gaute Helstrup.

Les også: TUIL-duo kan forsvinne

Valgte miljøskifte

Martin Albertsen er sønn av TIL-legende Trond Steinar Albertsen. Likevel valgte han for to år siden å bytte klubb fra barndomsklubben TIL til naboen på andre siden av brua.

- Jeg har spilt i TIL siden jeg var seks år. Jeg trivdes godt med det, men da jeg skulle begynne på videregående hadde jeg lyst på andre impulser. Jeg hadde hørt mye bra om TUIL og hadde lyst til å prøve det. Da tok jeg det valget, forklarer 18-åringen.

I dag angrer han slett ikke.

- Det er egentlig etter det jeg har følt at jeg har fått utviklet meg skikkelig, sier Martin Albertsen.

- Er målet å komme tilbake til TIL en dag?

- Målet er å spille eliteserien. Jeg har selvfølgelig et spesielt forhold til TIL, siden jeg har vokst opp med den klubben, men det er ikke noe fokus nå.

Les også: Flere fra Tromsø tatt ut til talentsamling