Midtstopperen har vært med i TUILs frivillige treningsperiode den siste måneden. Østeraas har erfaring fra 2.-divisjon med cirka 50 kamper for TIL 2 og FK Senja i 2012 og 2013. Før den tid spilte trønderen for Ranheim 2.

- Jeg håper å gjøre det bra på trening i TUIL og få gode tilbakemeldinger, sier Østeraas til itromso.no.

LES OGSÅ: Martin (18) er TUILs nye midtbanemann

Har Senja-tilbud

For 21-åringen skjuler ikke at det frister med en overgang til TUIL, hvis han skulle få tilbudet.

- Det er et sterkt lag som går for opprykk og kommer til å ligge i toppen. Det vil være artig med en ny utfordring, sier Østeraas - som har muligheten til å fortsette i FK Senja, som er klar for 2.-divisjon kommende sesong.

- Jeg har fått et kontraktstilbud fra Senja. Jeg kan skrive under der hvis jeg vil, men jeg vil trene litt rundt nå og sjekke nye muligheter, utdyper han.

Han beskriver seg selv som en sterk og hurtig stopper, med god ballbehandling.

- Og jeg hater å tape, akkurat som TUIL ønsker, sier Østeraas med et lite smil.

LES OGSÅ: TIL har ikke råd til å hente lokal spiller

- Mange aktuelle

TUIL-trener Gaute Helstrup vil ikke avsløre hvor aktuelt det kan være å hente Østerås.

- Det er mange som er aktuell. Vi har ikke lyst til å konkretisere det noe særlig mer enn det akkurat nå, sier Helstrup.

Han påpeker at på treningene de siste ukene har det vært åpning for flere fra TUIL 2 og utenfra til å delta - og at treneren selv har kost seg på vinnerlaget på mange økter.

- Vi konkluderer ikke på grunnlag av disse øktene, sier han.

I neste uke går TUIL i gang med obligatoriske økter igjen. Da spørs det om Østerås fortsetter å trene videre med laget.

- Vi har verken snakket med Andreas eller FK Senja, som vi eventuelt vil kontakte selv om han er uten kontrakt, om dette foreløpig, sier Helstrup.

Uavklart rundt trio

TUIL ser ut til å miste Ludvig Rinde og Hans Åge Yndestad, som begge først og fremst er venstrebacker. På midtstopperplass jakter TUIL fremdeles avklaringer med Eirik Bertheussen, Tobias Vibe og Ole Talberg.

Dersom TUIL signerer Østeraas på amatørkontrakt, vil det ikke være snakk om utdanningskompensasjon til hans tidligere klubber i denne omgang.