Theodorsen har berget seg med til finalen etter svært spennende semifinaler under norgescuprennet på Gålå. Løpet er det første i en mini-tour i løpet av helga, som fullføres med distanserenn i klassisk og fristil lørdag og søndag.

I finalen ble det femteplass, 3,44 sekunder bak vinner Ragnhild Haga. På de andre pallplassene kom Mari Eide og Silje Øyre Slind.

Nødskrik i semifinale

Etter at prologvinner Ragnhild Haga vant et svært tett semifinaleheat, gikk Theodorsen ut i andre heat. Med tiden 3:09,48 var Theodorsen halvannet sekund bak heatvinner Mari Eide, men tiden var bedre enn samtlige i det første heatet.

Dermed er Theodorsen med til finalen som den siste av to "lucky losers". Topp-plasseringer på Gålå kan som kjent gi Silje Theodorsen en plass på nasjonal kvote i verdenscup på Lillehammer neste helg.

Vi følger konkurransen videre med oppdateringer fra finalen i denne saken. Finalen går av stabelen klokken 13.05.

Klubbvenninnene møttes

Etter at samtlige tre tromsøjenter gikk videre fra prologen, møttes klubbvenninnene Silje Theodorsen og Marit Robertsen i det tredje kvartfinaleheatet.

Det sikret Theodorsen avansement til semifinale med andreplass, 4,18 sekunder Emilie Kristoffersen, mens Robertsen ble sist i heatet, 10,65 sekunder bak.

Fall ødela for Snorri

I heat fire ble det exit for Anna Svendsen. Med tiden 3:18,89 var hun drøyt 10 sekunder bak teten, og tiden er for dårlig til å ta en av "lucky loser"-plassene i semifinale.

Også for Snorri Einarsson var det slutt i kvartfinalen.  28-åringen falt fra andreposisjon og endte derfor i stedet langt bak en jevn tetkvartett. Han ble nummer fem i sitt heat, nesten halvminuttet bak heatvinner Andrew Young.

Jostein Vinjerui er fornøyd med taktene Einarsson viste, som ble nummer 21 i prologen - kun seks sekunder bak førstemann Sindre Bjørnestad Skar.

- Ja! Snorri følte seg sterk i dag, oppsummerer treneren om innsatsen til Snorri.

Fire videre fra prolog

Dagens prolog ble av det gode slaget for Tromsø-løperne:

Silje Theodorsen ble nummer fem, 7,37 sekunder bak prologvinner Ragnhild Haga, og er enkelt videre.

Hun får med seg Anna Svendsen, på 19. plass, 17,40 sekunder bak Haga og Marit Robertsen, som ble nummer 26, 19,51 sekunder bak teten. Samtlige tre representerer Kvaløysletta Skilag.

Også Snorri Einarsson er videre. Tromsø Skiklubb-løperen endte på 22. plass, 6,35 sekunder bak Sindre Bjørnestad Skar som var raskest i mål

Som kjent vil topp-plasseringer på Gålå kunne gi en sjanse på nasjonal kvote i verdenscupen på Lillehammer neste helg.