Silje Theodorsen (20) kom i dag på femteplass på 5 km i fri teknikk på Gålå.

Hun var 23,3 sekunder bak vinneren Ranghild Haga. Mari Eide og Silje Øyre Slind kom på de to neste plassene.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg gikk så fort jeg klarte, sier Theodorsen.

Det var bare 0,7 sekunder opp til Emilie Kristoffersen på 4. plass, mens Slind bare bare var 2,6 sekunder foran Theodorsen.

– Det var sekundstrid. Artig å se at jeg var såpass nært, sier 20-åringen.

Jakstart i morgen

Theodorsen var beste U23-løper, noe hun også var på gårsdagens sprint i norgescupen.

Da imponerte jenta fra Kvaløysletta skilag langrennssjef Åge Skinstad.

Også etter dagens renn er langrennssjefen fornøyd.

– Å bli nummer fem som førsteårssenior er bra, sier Skinstad.

I morgen avsluttes mini-touren på Gålå med 10 km jaktstart.

– Det blir kjempeartig. Jeg har ikke gått jaktstart før. Det er en spennende øvelse. Jeg tror det blir jevnt. Det er mange som vil vise seg frem, sier Theodorsen.

Aktuell for v-cup

Theodorsen er fortsatt aktuell for verdenscup på Lillehammer, men må levere et meget solid løp på morgendagens jakstart for å kunne komme med. Trolig må hun ta pallplass. Det er ni løpere på internasjonal kvote og fem på nasjonal kvote som får gå på Lillehammer. I tillegg har Therese Johaug og Kathrine Harsem friplasser.

– Ja, regnestykket er ganske greit ut fra det (Åge) Skinstad og (Egil) Kristiansen har sagt i intervjuer og det vi hører. 11 jenter går i Kuusamo i helgen og er "bankers" på laget. Om Astrid Uhrenholdt Jakobsen har lyst å gå, er det fire plasser igjen. Ragnhild Haga har gått så godt her at hun kommer med, og da er det tre plasser igjen. Haga skal ikke gå i morgen, fordi hun ikke vil belaste seg for mye. Da er det topp tre som gjelder for å komme med, sier trener for Team Nord-Norge, Jostein Vinjerui.

Som kjapt legger til:

– Selv om det ikke er noen automatikk i dette. Skjønn og slike ting kan alltid legges til grunn i et uttak.

Men:

– Vi har ikke filosofert så mye over det. Vi er mest opptatt av å gode gode skirenn her. Om det viser ser bra nok til å gå verdenscup vil det være en veldig opptur og bonus for hennes del og laget. Men blir det ikke verdenscup, legger vi oss ikke ned og griner av den grunn. Det blir som det blir, understreker Vinjerui.

Åge Skinstad holder kortene tett til brystet:

– Hun vil være med i vurderingen som vi gjør mandag klokken 12. Det viktigste er at Silje ikke har fokus på verdenscup på Lillehammer. Det betyr egentlig ingenting. U23-VM er mye viktigere for henne denne sesongen. Jeg tror man lett kan binde seg om man har for mye fokus på resultat i morgen. Fokus må være på arbeidsoppgavene, og så får vi se på resultatene etterpå, sier Skinstad.

– Tenker lite på det

Theodorsen tar overhodet ikke av, selv om hun har fått en pangstart på årets sesong. Men å bli nevnt i verdenscupdiskusjonen er spesielt.

–  Jeg blir veldig takknemmelig og ymdyk over at jeg blir nevnt i det selskapet, men jeg tenker lite på det. Det viktigste er at jeg gjør mine arbeidsoppgaver. Jeg synes det er kjempepositivt at jeg i det hele tatt er med i diskusjonen, men jeg skal bare prøve å gå bra på ski. Det er mitt hovedfokus, sier Team Nord-Norge-løperen.

U23-VM er i Almaty, Kasakhstan, 3.-7. februar.

– Det er veldig tidlig å snakke om det nå. Uttaket er først om en måned. Hadde det vært uttak i dag hadde jeg vært med. Jeg må ta det når den tid kommer. Det er veldig vanskelig å si noe om det nå, sier Theodorsen.

Snorri Einarsson fra Tromsø Skiklubb kom på 16. plass på herrenes 10 km i fri teknikk. Han var 50,7 sekunder bak vinneren Daniel Myrmæl Helgestad fra Byåsen.

På plassene bak Helgestad kom Simen Hegstad Kruger og Hans Christer Hollund. Rolf Einar Jensen ble nummer 37 - 1.15,4 bak vinneren.

Her kan du se resultatlisten fra Gålå.