Årets juleoppvisning i Gyllenborghallen ble avsluttet med to forestillinger søndag. Tromsøs turnere fra seks år og oppover viste fram sine turnferdigheter med film som fokus. Over 600 gymnaster var til stede i Gyllenborghallen

– Det er helt vanvittig hvor mange som tok turen hit for å se på de talentfulle turnerne våre. Faktisk har vi hatt folk som måtte snu i døra, noe som er både gledelig og samtidig trist. Vi skulle gjerne ønsket oss at alle som vil se de kjempeflotte turnerne skal få lov til det, sier Johansen.

Tromsø Turnforening har alltid hatt et evigvarende problem i sin levetid i denne byen: Gyllenborghallen.

– Gyllenborghallen er ingen turnhall, det er en flerbrukshall. Vi har hatt et godt liv her, men for oss går det livet mot slutten i denne hallen. Den er for trang, og gammeldags til vårt bruk. Det blir som at TIL skulle trent og spilt kampene sine på grusbane, sier Børge Johansen, som er sportslig leder i Tromsø Turnforening.

– Trist situasjon

Akkurat per dags dato er det 600 barn på ventelista, og trolig blir det enda flere før en ny turnhall er på plass på Templarheimen. I februar i år presenterte byrådet planene til det som skal bli «Tidenes idrettsløft» i Tromsø, der flere haller – inkludert en ny turnhall – er et av prosjektene.

– Vi er i klar fremdrift i det arbeidet, men som alle vet så er det en lang og tidkrevende prosess å få gjort ferdig en idrettshall. Vi er i en positiv dialog med kommunen og Idrettsrådet, og det er bestemt at vi skal få på plass hallen på Templarheimen. Vi håper en gang at våre utøvere kan trene på lik linje med sine konkurrenter i Norge og utlandet, sier Johansen.

For de aller yngste så er hallen et stort problem. U10-trener i Tromsø Turnforening, Marit Sundelin, har utrolig nok flere turninteresserte barn på ventelista enn på trening.

– Det er en trist situasjon at 26 barn er og trener, mens 28 holdes utenfor. Det er helt umulig å ta inn flere, fordi vi ønsker at treningene skal inneholde kvalitet slik at barna får utbytte av den, sier Sundelin.

Ny turnhall i 2016?

Likevel har nok ikke Gyllenborghallen sett sin siste juleoppvisning.

– Hvis alt klaffer så kan vi tidligst ha ny hall klar høsten 2016, men mest sannsynlig våren 2017, sier Johansen.

Det gleder turnmiljøet seg mye til, deriblant Siren Elene Bøe. Hun er trener for jentelaget som tok bronse under norgescupen for to uker siden.

– Det vil gi oss blant annet muligheten til å trene når det passer oss istedenfor å tilpasse oss alle andre sine treningstimer. Det vil også gi en større motivasjon for alle som driver turn i Tromsø, sier Bøe.

ELEGANSE: Det manglet ikke på eleganse hos turnerne.
TRENERE: Siren Elene Bøe og Kristine Evenset er trenere for turn sine jentelag.