BK Tromsø har åpnet årets sesong sterkt, og jakter i helgen NM-finale for andre år på rad hjemme mot Kristiansund. Men en spiller blir ikke med i den kampen: Andreas Dahl-Thorstensen har nylig valgt å gi seg i klubben.

- Motivasjonen har gått bort. Jeg mistet den siden livet har basert seg kun på volleyball siden man begynte på videregående skole. Jeg kjente at jeg begynte å bli lei rett og slett, sier Andreas Dahl-Thorstensen til itromso.no.

BKT-trener Edgar Broks synes selvfølgelig det er leit å miste 21-åringen i troppen, men kommenterer:

- Dette er hans eget valg og han gjort det ut fra det han selv synes og føles. Han har rett og slett hatt motivasjonsproblemer, sier treneren.

Utelukker ikke comeback

21-åringen utelukker ikke at han en dag kommer tilbake på toppnivå som volleyballspiller - men det er ikke et tema akkurat nå.

- Slik situasjonen er akkurat nå så vil jeg ha en pause fra volleyballen for å få styr på litt andre ting i livet. Det består ikke bare av volleyball, og jeg vil få orden på andre ting enn bare idretten, sier han.

- Det dreier seg om studier, familie og andre ulike ting, som nå vil bli mer prioritert, legger han til.

Dahl-Thorstensen kom i sommer tilbake til BKT etter et år hos svenske Falkenberg.

- Har tiden tilbake i BKT ikke svart til forventningene?

- Det har ikke vært noen problemer i den fasen, absolutt ikke, sier han.

I stedet peker han på et skadeavbrekk tidligere i høst som en medvirkende årsak.

- Det satte meg ut en stund og man fikk reflektert over ulike ting og kom til en konklusjon, sier han.

Var landslagsspiller

Andreas Dahl-Thorstensen spilte to år på juniorlandslaget, og representerte blant annet Norge i den prestisjetunge NEVZA-turneringen.

- Det beste øyeblikket må være at jeg fikk muligheten til å spille utenlands, sier han om de beste minnene fra karrieren - som altså inntil videre er over.

- Det er vanskelig å svare på om jeg kommer tilbake. Jeg har egentlig ingen kommentar til det, sier Andreas Dahl-Thorstensen.

HELE LIVET TIL VOLLEYBALL: 17 år gamle Andreas Dahl-Thorstensen (17) hjemme i Tromsø og trener på SATS med Hilde Anita Sandvoll. På denne tiden gikk Dahl-Thorstensen på volleyballgymnas i Rogaland. Foto: Eivind Sponga