Det ble ingen debut i verdenscupen for Johann Forfang. Nå er blikket rettet fremover, med Kontinentalcup på Rena kommende helg.

- Jeg er bare enda mer sulten etter hendelsen på Lillehammer. Når jeg ser at jeg får det til og faktisk har noe der å gjøre, så er jeg også i angrepsposisjon nå, sier Forfang og fortsetter:

- Forskjellen nå fra tidligere er at det jeg ser at det som har vært et slags drømmemål og et hårete mål er plutselig veldig oppnåelig.

Og med et norsk hopplandslag som har innledet sesongen tregt, er veien tilbake til nye sjanser i verdenscupsirkuset til stede.

- Vi får se hvordan jeg hopper på Rena. Hvis jeg plutselig vinner et renn der, så er muligheten til at man blir tatt med videre stor. Det er ikke mange som er i stor form, sier 19-åringen.

LES OGSÅ: - Legger meg helt flat

Imponerte hoppsjefen

Hoppsjef Clas Brede Bråthen åpner for at gode prestasjoner i førjulstiden kan sende hoppere hele veien til hoppuka.

- Det er ikke noe mer krevende enn å sørge for å vise hopping som gjør at du er god nok til å kjempe i toppen i v-cup. Det kan du gjøre gjennom Kontinentalcupen er at kan du hoppe deg til plass i hoppuka, sier han.

Bråthen er imponert over formen Johann Forfang viste på trening og i kvalifisering på Lillehammer.

- Han har gjort mye bra i de hoppene jeg så. Også det han gjorde frem mot kvalifiseringen. Det var ganske høyt nivå på det. Det er viktig at han tar med seg det nivået videre, sier hoppsjefen.

- Men hvor stor fordel kan han ha hatt av en for stor dress?

- Jeg håper og tror at det er svært lite. I realiteten utgjør det en veldig liten del av den totale bæreflaten. Det er mye mer å hente på å optimalisere teknikken og fysikk, kontra å ta ut absolutt maks på utstyr, mener Clas Brede Bråthen.

LES OGSÅ: Disket etter kjempehopp

- Dressen skal passe

Forfang lover at neste gang skal dressen sitte.

- Selvfølgelig. Det er en tabbe, man gjør ikke en tabbe to ganger, sier 19-åringen.

De store målene for sesongen er fortsatt junior-VM og en debut i verdenscupen. Men for hopplandslagets ledelse vil det være en bonus om Forfang fortsetter trenden, og melder seg på for fullt i kampen om de største oppgavene.

- Vi trenger sterke utfordrere, som vi har fått frem i Daniel Tande og Philip Sjøen. Johann er i en posisjon hvor han kan kunne få det til. Da begynner det å bli veldig bra nasjonsmessig for oss, sier Clas Brede Bråthen.