At man ikke har funnet noen alternativ arena til å holde Kontinentalcuprennet i Garmisch betyr at Forfang leder Kontinentalcupen, og dermed har sikret Norge en ekstra plass i hoppuka.

- Det er ikke snø noen steder, sier Anne Marie Friedrich i FIS til itromso.no mandag ettermiddag.

Den  ekstra plassen får Forfang selv.

- Den siste plassen har vi sagt og praktisert at den som hopper inn plassen får bruke, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til itromso.no.

- Unntaket må være skader, sykdom eller helt spesielle situasjoner hvis det ikke skal bli slik. Og det ser vi ikke at det er nå, legger Bråthen til.

- Noe av det største

For Johann Forfang er det en nesten livslang drøm som nå går i oppfyllelse.

- Det har ikke helt sunket inn ennå. Jeg er litt ordknapp nå, men det er noe av det største man kan oppleve som skihopper, sier 19-åringen.

- Hvilke forventninger har du til hva du kan utrette i hoppuka?

- Det er veldig vanskelig å si. Men jeg vet hoppingen min er på et høyt nivå. Klarer jeg å slippe meg løs så har jeg absolutt noe der å gjøre, sier Forfang.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen uttalte i går at Forfangs hopping for tiden ligger på nivå innenfor de 15 beste i verden.

- Jeg føler litt på det jeg også. Jeg vet at de beste hoppene min er det klasse på og at jeg er oppe der med de beste hopperne da. Det er artig å høre at flere tenker det samme, sier Johann Forfang.

V-cup-oppvarming?

Nå er spørsmålet om Forfang vil få lade opp til hoppuke med trening hjemme i Trondheim eller verdenscup i sveitsiske Engelberg siste helg før jul. Dit sender Norge en tropp på seks hoppere.

- Som hovedregel vil vi stille med det beste laget til en hver tid. Johann er i det sjiktet der, bekrefter Bråthen.

- Kan andre hensyn spille i den vurderingen?

- De unge hopperne har et så godt grunnlag at det ikke vil være et tema å hvile dem, varsler Clas Brede Bråthen.

Johann Forfang selv føler det vil være nyttig på en smak på verdenscupen også før jul.

- Jeg tror helt klart at det kan være en fordel å få prøve seg litt i verdenscupen og få kjenne litt på nivået og stemningen, og alt rundt, sier han.

Stolt familie

Storebror Daniel Forfang (34) hoppet i hoppuka i årsskiftene 2004/05 og 2005/06.

- Dette var forventet etter hoppingen han viste på Rena sist helg. Nå dreier spenningen seg om det blir verdenscupdebut i Engelberg (kommende helg) i forkant, sier 34-åringen.

Han debuterte selv med 13.-plass i Oberstdorf i 2004. Nå tror han lillebror kan kjempe om nye topp-plasseringer.

- Hopper Johann som han gjorde sist helg så vil han få en fantastisk debut. Han vet selv hva han står for. Jeg skal ikke prate om noe resultat, men på de beste hoppene hans så henger han helt med i toppen, det er ikke mange som matcher dem, mener Daniel Forfang.

Nå håper familiefaren å finne rom i romjulskabalen til å være ringside sammen med Johann under hoppuka. Storebror var med da Johann hoppet seg inn i hoppuka sist helg.

- Det funket bra. Vi har snakket om de samme tingene i mange år. Rådet jeg har til han er at han må stole på at det han holder på med nå er godt nok, og fortsette den jobben han har gjort. Det må ikke bli noen hvilepute. Neste steg er å prestere i verdenscupen, formaner storebror Forfang.

PS! Fjorårets vinner av hoppuka, Thomas Diethart, kvalifiserte den gang på samme vis som Johann Forfang har gjort i år: Gjennom å sikre Østerrike en ekstra plass i hoppuka gjennom topp-3-plassering i Kontinentalcupen før jul.

HOPPKOMET: Johann Forfang har hoppet seg rett inn i hoppuka fra råsterk hopping i Kontinentalcupen.