Den mangeårige TIL-spilleren, som spilte for TUIL sist sesong og også har en fortid i Skarp og Ulfstind, har annonsert jobb-byttet på sin egen Facebook-profil.

- Fra og med januar legger jeg opp som rørlegger og begynner i ny spennende jobb hos Sulland Tromsø, skriver Yndestad.

- Jeg får gleden av å jobbe med bransjens beste innenfor sitt fag. Hvis du liker tysk kvalitet, så kom innom for en hyggelig prat, skriver han videre.

- Stort nettverk

Innlegget har fått 177 "likes" og en rekke kommentarer. Det er nettopp Yndestads store nettverk er attraktivt for bilforhandleren.

- Det er en kjent person som har en veldig stor kundekrets. Han kjenner vanvittig mange folk, og er ikke minst en veldig behagelig person å ha med å gjøre, sier markedssjef hos Sulland Tromsø, Jan Arne Martinsen.

- Dessuten har han en over gjennomsnittlig interesse for bil. Vi er veldig spent og har veldig stor tro på at det kan bli en suksess for oss, fortsetter markedssjefen.

Skal selge hundrevis av biler

Yndestad skal selge Volkswagen personbil i et team med tilsammen tre selgere for den biltypen.

Og ambisjonene for avdelingen i 2015 er relativt høye.

- Budsjettet er at det skal selges nærmere 400 biler av den typen til neste år, forteller Jan Arne Martinsen.

Det har ikke lyktes iTromso.no å få utdypende kommentarer fra Hans Åge Yndestad i dag. 34-åringen har signalisert at han vil fortsette som fotballspiller på et eller annet nivå, men at han fortsatt er usikker på om han vil være med på TUILs satsing på opprykk fra 2.-divisjon i 2015.