– Dette er en stor dag. Det er faktisk fem år siden vi vedtok i skilaget at vi skulle bygge en rulleskiløype. Siden den gang har det vært bråstopp, det har vært god fart i perioder og det har vært mye venting. I dag er vi i mål, sier Robertsen.

Han viser iTromsø en e-post der det står at Skiforbundet ønsker å bevilge penger til rulleskiløype på Storelva som ett av to prioriterte prosjekt for 2014. Det er Kulturdepartementet (KUD) som har oppfordret Skiforbundet til å «raskt identifisere to anlegg for 2014».

– Stort behov

– Det er viktig i år at planene har en detaljprosjektering slik at det kan komme raskt til realisering. Videre er det viktig å finne anlegg som har godt forspente planer, sier anleggsansvarlig i Skiforbundet, Marit Gjerland, til iTromsø.

Dessuten veier behovet i Tromsø tungt i forbundets innstilling.

– Det er en aktiv skiby inn mot et tettbygd område. Tromsø har ikke rulleskianlegg så vi anser behovet som vesentlig, sier Gjerland.

Øvre ramme for tildelingen per prosjekt er på fire millioner kroner.

– Man kan jo håpe på å få det. Skiforbundet og KUD er veldig rause med oss her, i og med at de gir en skikkelig slump med penger, slik at det blir noe av dette. De strør ikke småsummer rundt omkring, sier Robertsen.

– Innstilling fra aktuelle særforbund blir tillagt stor vekt i vurderingen, sier seniorrådgiver i Kulturdepartementet, Kristine Dahl til iTromsø.

Kan starte i 2015

Prislappen for rulleskiløypa er på cirka 8 millioner kroner.

Julegave nummer to kom også i går:

– På samme dag får vi til en leieavtale med kommunen om å bruke grunnen på Storelva. Dette må vi ha for å i det hele tatt komme i søkerposisjon til tippemidler, Gjensidigestiftelsen og andre mulige finansieringskilder, sier Robertsen.

Rulleskiløypen på Storelva vil bedre treningsforholdene til langrennsløpere og skiskyttere betraktelig. Det er også et trafikksikkerhetstiltak, fordi færre vil bruke veiene til trening.

– Vi vil starte opp i 2015 med grunnarbeidene. Vi har ganske mange fagfolk i klubben, både geologer, veiteknikere og asfaltkonger. Den kompetansen skal vi bruke. De sier «grav ett år, asfalter neste år».

– Da kan man ta stavtak på asfalt i 2016?

– Ja.