I dag offentliggjorde TIL og Telenor at de har skrevet under en avtale for to ny år, hvor Telenor har opsjon på et tredje år.

- De er blant våre tre-til-fem største samarbeidsavtaler og vår største avtale med en nasjonal aktør. Det var ingen selvfølge at vi skulle få denne avtalen i havn. Vi er veldig glad for det, sier markedsdirektør i TIL, Trond Steinar Albertsen.

Han vil ikke gå inn på sum, men etter det iTromsø kjenner til har avtalen en årlig ramme på millionstørrelse.

De siste årene har mobilgiganten snevret inn antallet sponsorat.

- Vi har redusert antallet klubber vi samarbeider med over de siste årene. I fjor var det åtte i klubber, i år blir det maks seks, sier regiondirektør for Telenor i Nord-Norge, Kjetil Robertsen.

Med TIL er blant annet satsingen på fotballfritidsordning, Telenor Xtra, en viktig del.

- Vi har sett på mulighetene i bredden TIL satser på. De er dessuten et klubb med et godt omdømme, forklarer han om det videre samarbeidet.

Tredelt avtale

Da TIL rykket ned i fjor, reforhandlet Telenor avtalen med TIL til en redusert ramme, forteller Albertsen.

- Er man nå tilbake 2013-nivået?

- Vi er ikke langt unna, sier Trond Steinar Albertsen.

Avtalen er tredelt med et grunnbeløp og prestasjonsrettede beløp som går på synlighet i media og prestasjonsbonus ved medalje i serie eller cupfinale.

- Men det er en av våre største avtaler uten den prestasjonsbetingede delen regnet med, understreker Albertsen.

- Ingenting vil glede oss mer enn å betale ut bonus for at TIL har lyktes og tatt medalje i eliteserien, sier Robertsen med et smil.

Vil øke fra i år

Samlet sett har TIL et mål om å øke markedsinntektene fra årets sesong i 1.-divisjon. Da var disse på i overkant av 30 millioner kroner.

- Vi gikk ikke så mye ned på avtalene da vi rykket ned i fjor, sier Albertsen.

Nå håper klubben å lande en ny langvarig avtale med hovedsponsor Sparebanken Nord-Norge i løpet av kort tid.

- Det er veldig positive samtaler, hvor vi nå ser på innholdet i avtalen. Vi håper å ha det på plass i løpet av første halvdel av januar, sier Trond Steinar Albertsen.