19-åringen fra Tromsø endte på 12. plass i sin aller første konkurranse i verdenscupen.

Et hopp på 133.5 meter ga sjetteplass etter førsteomgang, men i andreomgang slo Forfang av mange meter og landet på 125 meter. Dermed ble plasserte han seg på syvendeplass før de siste hopperne.

Samtlige av hopperne foran holdt Forfang bak seg, og dermed endte det med 12. plass. Forfang ble passert av sine to landsmenn Rune Velta og Phillip Sjøen, som endte på plassene rett foran, på henholdsvis 10. og 11. plass.

- Det er veldig bra og solid gjennomført. Selv om det ble litt rusk i andrehoppet der med trolig litt høye skuldre, sier Johann Forfang og konkluderer:

- Det gikk bedre enn jeg hadde turt å håpe på.

Revansjelysten

Likevel skjuler ikke Forfang at han er revansjelysten etter andrehoppet, og sikter på å gjøre det enda bedre i morgendagens konkurranse.

- Jeg er glad for at det er en konkurranse til. Det ble premierenerver i dag og jeg føler meg mye bedre rustet til i morgen. Jeg vet hva nivået mitt er godt for i dette selskapet med to gode hopp, sier 19-åringen.

- Det er fint å se at etter det som egentlig er en totalmiss i andrehoppet, så henger jeg likevel med brukbart høyt oppe. De guttene jeg satt igjen med på slutten der har vært med på dette uttallige ganger før. Det er nok ikke tilfeldig at det ble akkurat meg som slo av nesten ti meter, erkjenner Johann Forfang.

Topp-10?

Hopptalentet påpeker at hoppet i andreomgang i dag på 125 meter er det eneste hoppet han har hatt under 133 meter i Engelberg-bakken både på trening, i kvalik og i konkurranse så langt.

- Det er klart det er muligheter. Får jeg til to gode hopp, som i førsteomgang så jeg er straks inne godt inne blant de ti beste, sier Johann Forfang.