Skiskytterveteranen hadde et blytungt utgangspunkt på dagens jaktstart i Pokljuka etter en 44. plass på gårsdagens sprint.

Han gikk ut 1.41,4 minutter bak ledende Anton Shipulin i dag, men gjorde sine saker bra:

34-åringen gikk inn til en 27.-plass, 2.04,9 minutter bak seierherre Emil Hegle Svendsen, som startet 24 sekunder bak Shipulin, og altså 1 minutt og 17 sekunder foran Os i dag.

Det ble to bom på fire skytinger for Alexander Os i dag.

- Det er bedring fra i går, men jeg føler ikke det går styggfort i dag heller, men unngår den smeller jeg gikk på i går og går jevnere, oppsummerer Os.

Ute av fellesstarten

Men den solide opphentingen i dag holder likevel ikke til at Os får gå morgendagens fellesstarten. Med 27. plassen i dag beholdt Os sin 29. plass sammenlagt i verdenscupen.

Fellesstarten i morgen er det de 25 beste i verdenscupen og de fem beste denne uka utenfor v-cup-teten som får gå.

- Jeg måtte vel opp ni plasser for å komme med der, sier Os som dermed ikke lar seg frustrere allverden av det. Nå er det juleferie fra konkurranser.

34-åringen har gått mer verdenscup før jul enn på flere år, men er likevel ikke helt fornøyd med resultatene frem til jul.

- Målsettingen var å etablere meg i verdenscupen. Det har jeg forsåvidt gjort, men jeg skulle helst å gjøre det litt bedre for å etablere meg selv videre. Jeg er ikke sikker på om jeg er med i de første troppene over nyttår, sier Os åpenhjertig.

- Samtidig ser jeg at på de gode dagene så kan jeg henge med. Det er veldig positivt. Det har blitt tettere nivå under de beste, så marginene er mindre hvis man ikke har dagen, erkjenner veteranen.

Gleder seg til gjensyn

Nå gleder Alexander Os seg til en julehøytid med familien - ikke minst hans datter Solveig (fire måneder).

- Jeg gleder meg veldig til å komme hjem igjen. Nå skal jeg treffe familie og samtidig prøve å få fylt på med trening i "banken" igjen. Jeg må bygge et grunnlag som gjør at man har noe å flyte på gjennom vinteren, sier skiskytterveteranen.