Dagens 12.-plass ga 2.200 sveitsiske franc (16.500 kroner) i prispenger. Allerede i morgen er det en ny sjanse til å hente ut både heder og pengepremier i Engelberg:

Hvert verdenscuprenn har en samlet premiepott på 71.800 sveitserfranc, 536.500 kroner med dagens kurs. Vinneren av hvert renn stikker av med 10.000 sveitsiske franc - 74.700 kroner.

- Det er helt klart en god pengepremie å ta med seg, kommenterer Johann Forfang om dagens økonomiske gevinst.

Og legger imidlertid samtidig til:

- Men jeg håper ikke det er der fokuset mitt kommer til å ligge. Da holder jeg ikke lenge på denne formen.

17 millioner i totalpotten

Med totalt 32 renn på verdenscupkalender i år skal det altså deles ut over 17 millioner kroner i prispenger totalt. I fjor var det fire færre renn (28). Da hentet verdenscupvinner Kamil Stoch ut 1.060.740 kroner i rene prispenger.

- Det er ikke kjempestore premier. Dette er det høyeste nivået i verden, og folk har ikke jobb ved siden av. Man har heller ikke lov til å profiliere private sponsorer, kommenterer Johann Forfang.

Han føler samtidig etter dagens 12. plass i debuten at han kan kjempe om høye plasseringer i verdenscupen.

- Jeg vet hva nivået mitt er godt for i denne sammenheng. Får jeg inn to gode hopp, så er jeg straks godt inne blant de ti beste, sier 19-åringen.

Hoppuke-bonus

I hoppuka er Johann Forfang i utgangspunktet sikret fire nye verdenscupkonkurranser. Her ligger det også litt ekstra pengegevinster i potten.

- Det er 2.000 euro (18.000 kroner) til vinneren av kvalifiseringen til hvert av rennene, for å øke statusen på dem, forteller generalsekretær i hoppuka, Stefan Huber, til itromso.no.

- I tillegg er det 20.000 sveitsiske franc (149.400 kroner) til sammenlagtvinneren, sier Huber.

- En sammenlagtseier er ikke noe jeg akkurat tenker på nå, sier Johann Forfang lattermildt.