På lørdag ble det arrangert kretsrenn i Bardufoss, der opptil flere langrennsspesialister som Rune Strømholt, Sven Are Paulsen og Christian Tvedt Bugge deltok. Alle tre måtte dog se seg slått av skiskyttertalentet Fredrik Mack Rørvik.

– Det var morsomt å ta seieren, spesielt når de fleste man var i konkurranse mot var langrennsløpere, sier Rørvik til iTromsø.

Det ble en nervepirrende avslutning på 15 kilometeren, der det kun var tre sekunder som skilte. Strømholt og Rørvik knivet om seieren hele veien inn, menmålselvløperen trakk det lengste strået.

– Jeg lå rett bak han i første halvdel, før jeg spurtet ifra på slutten, sier Rørvik.

Junior-VM

16. februar er det junior-VM i skiskyting i Minsk, og etter lørdagens seier i Bardufoss og en stigende formkurve etter en god sesong, så kan det ende med edelt metall i mesterskapet.

– Jeg føler jeg har klart å knekke koden, og gjort mye bra både på standplass og i sporet. Men hvis jeg blir tatt ut så kan jeg på en god dag ta medalje, sier skiskytteren.

Medaljekandidat

Til mesterskapet blir det tatt ut fem. Mye skal gå galt for at den tromsøbosatte skiskytteren ikke er blant dem.

– Han er veldig aktuell for å bli tatt ut. Fredrik hadde mye sykdomstrøbbel i fjor som ødela sesongen, men han har virkelig slått tilbake, sier juniorlandslagstrener Kjell Ove Oftedal.

Oftedal mener at medalje langt ifra er et hårete mål.

– Han er veldig sterk i langrennssporet, og har tatt opp skytingen sin. Han er definitivt en medaljekandidat.

- Det blir tøft

Rørvik representerte Tromsø SK under helgens kretsrenn, men når børsa er på ryggen er det Målselv Skiskytterlag som er laget. Skiskytteren bor og studerer i Tromsø.

– Men det er Målselv som er nærmest hjertet, smiler Rørvik.

Selv om Oftedal nærmest bekrefter at Rørvik er en av de fem som blir tatt ut, så tar han ingenting for gitt.

– Det er mange løp før junior-VM, og det gjelder å prikke inn formen. Det er mange gode skiskyttere i juniorklassen i Norge, så det blir tøft, sier Målselv-gutten.

Sett med Tromsø-øyne så var ikke kretsrennet en kjempesuksess. I seniorklassen for kvinner deltok kun tre stykker. Av disse endte Kvaløysletta Skilag-løperen Anette Kjellbergvik på en andreplass, ett minutt bak vinneren Hilde Espenes.