Jørgen Hjertsen er kanskje bedre kjent som Tromsøs idrettsstemme, og er speaker på Alfheim, Storm og Bravo. Men hele Tromsøs idrettsstemme er også styreleder for den lokale supporterklubben til Liverpool, Liverbirds. Supporterklubben har 500 medlemmer i Tromsø, og alle sammen har en svært tung dag etter at Steven Gerrard og Liverpool bekreftet at legenden gir seg i klubben etter sesongslutt.

- Det er veldig tungt å tenke på at hans tid i Liverpool snart er over. Han har vært trofast, en bauta, legende og er den største av dem alle, sier Liverbirds-styreleder Jørgen Hjertsen til iTromsø.

Samles på Bastard

Slik starter Hjertsen sin hyllest til Steven Gerrard, mannen som har hentet hjem 10 trofeer til Beatles-byen og har spilt 695 obligatoriske kamper i Liverpool-trøya. Spilleren som startet som et stort talent i 1998, har etter 16 år blant annet vunnet Champions League, Ligacupen tre ganger og FA-cupen to ganger. Nå skal gjengen i Liverbids samles på Bastard Bar for å mimre om alle de gode stundene.

- Vi skal samles på Bastard for å se kampen mot AFC Wimbledon. Der blir det helt sikkert masse prat om Steven Gerrard, sier Hjertsen.

Sjelden har Hjertsen opplevd en tyngre dag enn i dag.

- Han betød mer eller mindre alt. De gangene han har vært skadet, så har det vært trykket stemning og dårlige resultater på rekke og rad. Men når han kommer tilbake, så ser man at han blør for klubben. Måten han også tar imot nye spillere og hvordan han er som person. Han har bare blitt bedre med årene, noe som er helt utrolig og tenke på, forteller Hjertsen.

- Det var så stort

Det er ingen tvil om at den lidenskapelige Liverpool-supporteren har et nært forhold til den legendariske midtbanespilleren.

- Jeg kan ikke si at han har vært et forbilde for meg siden jeg ikke spiller fotball, men i min tid som Liverpool-fan så har han vært den spilleren jeg har fulgt mest med på. Han er rett og slett Mr. Liverpool, sier Hjertsen.

- Hva er ditt beste minne med Gerrard?

- Det var et vanskelig spørsmål, fordi det er så mange minner å ta av. Men hvis jeg skal velge ett, så må det bli Champions League-finalen i Istanbul i 2005. Måten han maner fram spillerne på rett etter at vi reduserte til 1-3 med sin kraft og energi, er noe jeg aldri glemmer. Det var så stort at vi kom tilbake i den kampen og vant finalen, mimrer Hjertsen.

Neste kamp er en kamp mange har gledet seg til. En ren kopi av FA-cupfinalen fra 1988. Finalen vant Wimbledon 1-0, men det kan ikke skje igjen hvis Hjertsen sin største drøm skal gå i oppfyllelse.

- 30. mai spilles FA-cupfinalen på Wembley - samme dato som Gerrard fyller 35 år. Det er en drøm om at han skal få løfte ett viktig trofé til før han gir seg.