TROMSØ: Forfang har kommet til finaleomgangen i samtlige tre konkurranser i hoppuka, og i går slo han til med sin beste plassering da han svevde ned til 12. plass. Foran morgendagens siste renn i Bischofshofen er han nummer 15 i sammendraget, og til helgen kan Forfang nå en ny milepæl i karrieren.

Da får han sannsynligvis sjansen til å hoppe i skiflygningsbakken i Kulm, noe hoppsjef Clas Brede Bråthen bekrefter. Østerrikeren Gregor Schlierenzauer innehar bakkerekorden i Kulm på hele 215,5 meter.

Les også: Hyllet av sjefen etter kjemperenn

Skryt fra Evensen

NRK-ekspert og tidligere landslagshopper Johan Remen Evensen er full av lovord om innsatsen til unggutten.

– Jeg er veldig imponert over det han har fått til så langt, sier Remen Evensen som peker på at det ikke er enkelt å bli kastet inn i hoppuka som junior og levere på den måten som Johann Forfang har gjort.

– Forfang kan nå veldig langt og bli så god som han bare vil, mener NRK-eksperten.

– Løst det bra

I morgen kveld går det siste rennet i hoppuka av stabelen, og hoppsjefen for det norske landslaget, Clas Brede Bråthen, mener at mulighetene for suksess definitivt ikke er mindre enn i gårsdagens renn i Innsbruck.

– Han har løst de hyppige bakkebyttene veldig bra, men det er nesten umulig å si hvor bra han kan gjøre det. Johann viser i hvert fall at han hører hjemme på topp 20, og det er så tett i toppen at man kan være nummer 14 den ene dagen og vinne den andre dagen, forklarer Bråthen.

Forfang har 62,3 poeng opp til tyske Severin Freund som er sistemann på topp ti-lista foran morgendagens renn, og det kan bli i meste laget å hente inn.

– Det blir nok vanskelig, selv om det ikke er umulig. Men hvis han klarer topp 15 i debuten i hoppuka er det en strålende prestasjon, sier Remen Evensen.

Les også: – Johann har virkelig funnet seg til rette

VM i Falun

Om halvannen måned går VM av stabelen i svenske Falun, men selv om Forfang har gjort seg bemerket med gode prestasjoner i hoppuka er han ikke sikret noen plass på det norske laget i mesterskapet.

– VM er veldig langt frem i tid, i hvert fall i hoppsammenheng. Så noe lag kommer vi ikke til å ta ut på en god stund, men fortsetter han sånn som nå har han definitivt en god mulighet. Hvis vi begynner å prate om VM allerede nå blir det bare forstyrrende, forklarer hoppsjef Bråthen.