Guro Bell Pedersen har i de to siste sesongene spilt spiss for Fløya. Hun har scoret 13 mål på 27 kamper ikledd den grønne drakta - men nå er det blått som gjelder. For TUIL har sett et uforløst potensial i Fløyas toppscorer, og TUIL-trener Stig Ditlefsen bruker store ord om hennes spisskvaliteter.

- I mine øyne er Guro den beste spissen i Nord-Norge når hun blir brukt på rett måte. Jeg tror hun kan score opp mot 30 mål neste sesong hvis alt klaffer, sier Ditlefsen til iTromsø.

LES MER: Aktuell for både TUIL og Fløya

Pedersen danner dermed spissduo med fjorårets toppscorer - Celine Nergård. Hardhaus-spiss Fredrikke Hveem er også klar for blåtrøyene, og i tillegg vil TUIL-treneren ha Vilde Bratland høyere i banen i en kantrolle. Det hersker liten tvil om at det lukter målfest i Tromsdalen.

- Vi blir å bruke henne som oppspillspunkt i en 4-4-2-formasjon. Guro er best i boksen og blir en viktig spiller denne sesongen, sier Ditlefsen.

- Jeg var veldig usikker

Guro Bell Pedersen hadde i likhet med resten av Fløya-jentene en tung sesong i fjor. Nå vil TUILs nyeste signering sende de blå opp en divisjon.

- Jeg var veldig usikker hva jeg skulle gjøre denne sesongen og hvem som kom til å bli i Fløya. TUIL presenterte et godt opplegg og en fin plan, så det var det som fristet mest. Men det er med tungt hjerte at jeg forlater Fløya, sier Guro Bell Pedersen til iTromsø.

SE VIDEO: Best i byen - Guro Bell Pedersen

Pedersen har enda ikke signert noe kontrakt med TUIL, men skal gjøre det neste helg. Hun er full av lovord om sin nye klubb.

- Jeg har vært og sett et par treninger, og det er en veldig solid stall. TUIL har også et veldig godt trenerteam og masse lovende talenter, så jeg gleder meg masse til å ta nye steg i TUIL-drakta, sier Pedersen.

Opprykk?

TUIL-jentene endte på 2.-plass i 2.-divisjon forrige sesong etter å ha tapt den uhyre spennende seriefinalen mot Stakkevollan i siste serierunde. Gjengen på fastlandet legger lista høyt for det nye året.

- Vi har flere spillere i kikkerten, og har blant annet hentet Ingrid Grønli Karoliussen fra Hardhaus. Med den solide angrepsrekka blir vi farlige i år - og hvis vi rykker opp kommende sesong, så har styret sagt at de vil gi oss den støtten vi trenger, sier Ditlefsen.

- Jeg håper virkelig at vi kan klare opprykk, men jeg er sikker på at vi blir å kjempe i toppen, sier Pedersen.