Venstrebacken imponerte i fjorårets 2.-divisjon, og ble blant annet plukket ut på byens drømmelag som fotballbloggerne Ole-Martin Tjosaas og Thor-Gøran Sørensen satte opp for itromso.no.

Nå har hun bestemt seg for å spille for Fløya.

- Jeg går til Fløya fordi jeg er klar for nye utfordringer, og fordi jeg vil spille med de unge talentene på min alder, forklarer Vilde Bratland.

- Noen spillere kommer og noen går. Vilde Bratland har valgt å spille for Fløya kommende seosng, og vi ønsker henne lykke til med nye utfordringer og nye medspillere, skriver TUIL Fotball Kvinner på sin Facebook-side.

Fornøyd Nilsen

Bratland har trent med Fløya i flere uker, og Fløya-trener Roger Nilsen er godt fornøyd med å sikre seg backen permanent.

- Det er veldig hyggelig at hun vil komme til Fløya. Hun er en veldig bra spiller, som jeg ville hatt med i en toppet satsing i Tromsø også. I Fløya ønsker vi ha den satsingen, sier Nilsen.

Generelt er Nilsen godt fornøyd med de siste ukenes aktivitet, selv om fjorårets toppscorer Guro Bell Pedersen har gått motsatt vei, til TUIL.

- Vi har fått på plass en solid keeper (Marja Sofe Hætta, journ.anm.), Vilde og det ser ut til at Gabrielle (Lie) blir. Det er ganske positivt. Vi skal ikke klage slik det ser ut i dag, mener Fløya-treneren.

Opprykksmål

Roger Nilsen har vært kategorisk på at opprykk rett tilbake til 1.-divisjon er årets klare målsetting for Fløya.

- Jeg håper vi kan spille fin fotball sammen, og så er målet opprykk, sier Vilde Bratland om ambisjonene for hennes debutsesong i Fløya.

- Hvilke ambisjoner har du som fotballspiller i fremtiden?

- Jeg har selvsagt ambisjoner om å spille i høyere divisjoner, men akkurat nå fokuserer jeg på mine oppgaver i Fløya, sier 16-åringen.

I TUIL markerte hun seg som en målfarlig back, med fem scoringer i fjorårets serie, mange på langskudd.

- Målet er selvsagt å score enda flere i år, sier Bratland med et smil.