Årets ildsjel for 2014 i Det frivillige skyttervesen (Dfs) ble ble Lakselvdals Ingolf "Olja-Blues" Mortensen. En enstemmig komité kom frem til ham på grunn av hans mangeårige innsats i skytterlaget og spesielt for den jobben han har lagt ned for laget i 2014.

Mortensen vant frem i kampen med fem andre nominerte.

- Det var ikke verst. Det er jo en prestasjon å slå alle "søringan", sier Mortensen med et smil.

Ungdomsarbeid

Dfs hører ikke til Norges idrettsforbund. Derfor kårer de sin egen ildsjel.

- DFS har cirka 130.000 aktive skyttere og gjennom sitt livslange engasjement for Lakselvdal Skytterlag blir nå Ingolf hedret for dette – nr 1 av 130.000 er jo bra, melder Børre Pedersen, leder i Lakselvdal skytterlag til iTromsø.

Han vinner 10.000 kroner - og heder og ære.

- Jeg ønsker at noe skal brukes på ungdomsarbeidet i klubben. Vi har noen ungdommer som virkelig er på gang og som satser mot LS i 2015 og LS i Øverbygd i 2016, sier Mortensen.

Utrolig historie

I nominasjonen fra skytterlaget står det blant annet:”«Olja-Blues», kunne etter vår mening, vært nominert til «ildsjel-priser» i mange år. Det som gjør at vi nå bare «måtte» nominere han er en helt utrolig historie. Kort fortalt går den ut på at i mai 2014 sto det i avisa iTromsø at en byggherre gav bort et hus på 600kvm mot at dette ble demontert og fjernet innen 31.august.”

“I og med at Lakselvdal skytterlag i årenes løp har vokst til å bli et av Nord-Norges mest aktive lag har vi i den senere tid drøftet å bygge et stort skytterhus med egen 15m og 50m. Med dette for øye varslet Ingolf byggherren at skytterlaget tar huset. Med Ingolf i spissen har skytterlaget demontert og flyttet dette giganthuset fra Tromsø – 7 mil – helt til skytebanen i Lakselvdal. Huset står i dag oppreist med tak og vegger – klar for vinteren med innearbeid forestående. Det hele er på 2 plan à 300kvm, der det blir 15m-bane i 1.etasje. Det hele kan vi takke «Olja-Blues» for. Ingolf hadde bestemt seg for dette, og han jobbet hele sin 4 ukers ferie og så å si hver dag fra 1.juli fram til i dag for å få lukket bygget før vinteren.”

“Når vi spør han i dag hvordan han klarte det, så sier han at det var så mye arbeid at han gikk glipp av både NNM og LS. Men det var nå greit siden vi hadde skyttere som gjorde det bra der!!”